Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Opalio ih i Pečuh

05.07.2011. 22:00
Opalio ih i Pečuh


Treća utakmica, drugi poraz. Nogometaši Zadra na pripremama u Sloveniji jučer su u Renkovcima protiv mađarskog prvoligaša PMFC-a odigrali vrlo lošu utakmicu u kojoj je protivnik mogao i uvjerljivije slaviti od konačnih 1:0.
– Igrali smo s jednom momčadi u prvom, a s drugom u drugom poluvremenu. Međutim, oba sastava nisu bila na razini onoga što smo očekivali. U prvom poluvremenu još smo nešto i igrali, ali u drugom jako malo, praktički ništa. Jedinu pravu šansu za gol imao je Gržan kad se našao sam pred mađarskim vratarom – kaže Josip Bajlo, predsjednik kluba, koji je s momčadi u Moravskim Toplicama. Daliboru Zebiću, treneru, nije mnogo trebalo da se ponovno vrati igri s korektorom, pa su tako Con u prvom, a Jerbić u drugom poluvremenu bili na poziciji zadnjeg čovjeka obrane. Dvoboj s Mađarima propustio je Matej Jonjić koji se ozlijedio, a svi ostali igrači, njih točno 22 dobili su priliku. Bajlo opravdanje u lošem izdanju zadarske momčadi vidi u napornim pripremama.
– I u ponedjeljak smo igrali utakmicu i to protiv Željezničara. Završilo je 2:2, a ritam ujutro trening, poslijepodne utakmica igračima očito nije lagan. Za sada nismo previše zabrinuti jer imamo dovoljno vremena za uigravanje. Najvažnije je da nas i dalje zaobilaze ozljede i da momčad fizički bude maksimalno spremna. Tada će trener Zebić i njegov stožer moći lakše otkloniti nedostatke koji su protiv Mađara bili itekakao vidljivi – zaključio je Bajlo.
Za Zadar su nastupili: Ježina, Con, J. Bilaver, Bilen, Surać, Vasilj, Begonja, Keller, Hajdini, Matošević, Gerc. Drugo poluvrijeme: Gluić, Jerbić, Puljić, Šare, Gržan, Maruna, Banović, Ćurjurić, Mršić, F. Bilaver, Santini. Trener: Dalibor Zebić.