Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rotor s pripadajućom infrastrukturom 5,3 milijuna kuna

05.07.2011. 22:00
Rotor s pripadajućom infrastrukturom 5,3 milijuna kuna


Radovi u Ulici Benka Benkovića se nastavljaju i trebali bi biti završeni do rujna. Nakon turističke sezone radovi na izgradnji glavnog gradskog kolektora visokih zona grada, nastavljaju se na Putu Bokanjca, kazao je dr. Vrančić


Rotor, izgrađen na križanju ulica Domovinskog rata, Nikole Tesle i Benka Benkovića, na jednoj od najproblematičnijih prometnih točaka u Zadru, otvoren je za sav promet. Novi kružni tok u Zadru s pripadajućom infrastrukturom vrijedan je 5,3 milijuna kuna, što su zajednički financirali Grad Zadar i Županijska uprava za ceste Zadarske županije, a izgrađen je u sklopu projekta glavnog gradskog kolektora visokih zona grada.
Zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić i dogradonačelnik Darko Kasap sa suradnicima te Grgo Peronja, direktor zadarske “Odvodnje”, i Mile Fabijan, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije, nakon tehničkog pregleda jučer su obišli novoizgrađeni rotor. Zbog nastavka radova u Ulici Benka Benkovića kružni tok sa zapadne strane ostaje zatvoren za promet. Jučer su otvorena njegova tri traka, dakle ulice Domovinskog rata i Nikole Tesle.
Tom prigodom gradonačelnik dr. Vrančić pojasnio je kako se i nakon otvaranja rotora, bez ljetne stanke radovi nastavljaju u Ulici Benka Benkovića. Za radove tijekom ljetnih mjeseci ishodovana je dozvola jer ne smetaju normalnom odvijanju prometa tijekom turističke sezone.
– Radovi u Ulici Benka Benkovića se nastavljaju i trebali bi biti završeni do rujna. Nakon turističke sezone radovi na izgradnji glavnog gradskog kolektora visokih zona grada nastavljaju se na Putu Bokanjca. Također u rujnu, kada istočni dio Ulice Benka Benkovića bude otvoren za promet, kreću radovi u Ulici Domovinskog rata prema Putu Stanova. Sve skupa bi trebalo biti završeno do zime, najdalje do siječnja sljedeće godine, govori dr. Vrančić, dodajući da će na križanju ulica Domovinskog rata i Stjepana Radića također biti izgrađen jedan manji rotor.
Ako bude sve išlo prema planu, Ulica Domovinskog rata s pripadajućom infrastrukturom bit će uređena do zimskih mjeseci. Bit će to moderna prometnica koja će se preko rotora nastavljati na Ulicu Benka Benkovića.
– Paralelno s izgradnjom glavnog gradskog kolektora visokih zona grada ide projekt svojevrsne transverzale koji će se protezati od Ulice Ante Starčevića, preko Puta Stanova, pa na ulice Domovinskog rata i Benka Benkovića te spajanje na Put Nina, dakle sve do Žmirića. To će biti transverzala koja će ići paralelno sa Zagrebačkom ulicom, kaže dr. Vrančić, dodajući da će takvo prometno rješenje omogućiti sigurnije i jednostavnije odvijanje prometa u Zadru.