Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mediteranski eseji na Morskim orguljama

05.07.2012. 22:00
Mediteranski eseji na Morskim orguljama


Nova izložba iz ciklusa „Prijatelji mora” može se razgledati od jutros na Morskim orguljama na 33 izložbena panoa velikih formata. Dok se prva izložba bavila motivima podmorja, prošlogodišnja motivima površine mora, fotografije uključene u ovogodišnju postavu pod nazivom „Mediteranski eseji” nude niz fotografskih prizora kao ilustraciju tradicionalnih vrijednosti i autohtonih sadržaja u sklopu autorskih interpretacija ukupno jedanaest fotografa.
Izložbu je na terasi caffe bara Brazil predstavio Damir Konestra, dopredsjednik udruge Livingstone. Primijetio je kako su fotografije već tijekom postavljanja izazvale velik interes prolaznika. Konestra je istaknuo kako je izložba namijenjena svima, ali ponajviše stranim turistima kako bi upoznali Jadran.
– Promocija neke vrijednosti znači da će ona biti i sačuvana. „Mediteranski eseji” predstavljaju  suživot čovjeka i mora. Ljudi su oni koji daju šug svemu. Mi već treću godinu promoviramo naše najpoznatije fotografe, predstavljamo ih europskoj javnosti, istaknuo je Konestra dodavši kako je prošle godine ovo bila najposjećenija izložba. Napomenuo je njijovu dobru suradnja s gradovima i turističkim zajednicama, te istaknuo kako izložba odmah izazove jedan efekt. Izložba će biti postavljena u 16 gradova, a očekuje se da će ju vidjeti više od milijun ljudi.