Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Popović na Cedevitu, Banić na Ulm

05.07.2012. 22:00
Popović na Cedevitu,  Banić na Ulm


Neće biti lako, ima tu dobrih momčadi koje su jako željne igranja u Euroligi. Ipak, mislim da smo jedni od favorita i neovisno o protivnicima, cilj su nam tri pobjede i plasman u Euroligu – kaže Banić, iza kojega je odlična prva euroligaška sezona u karijeri
Jedini hrvatski  predstavnik u Euroligi sljedeće sezone, Cedevita, u  svoju premijernu sezonu u  europskoj košarkaškoj eliti  krenut će u vrlo teškoj skupini C. Protivnici će joj biti  branitelj naslova Olympiacos, Caja Laboral, Efes,  Milano, te Žalgiris Marka Popovića. Luka Žorić i njegova Unicaja smješteni su  u skupinu B zajedno s  Maccabijem, Sienom, berlinskom Albom, Prokomom i francuskim Chalonom. Skupinu D čine dva  sudionika završnog turnira prošle sezone Barcelona  i CSKA, te Partizan, Lietuvos Rytas, Bamberg i  Bešiktaš.
U skupini A su  Panathinaikos, Real Madrid, Himki, Fenerbahce i  Olimpija, dok će se šesti  klub doznati nakon kvalifikacija. U njima sudjeluje osam klubova, a parovi su Uniks Kazan – Ulm,  Le Mans – Donjeck, Nymburk – Oostende i Cantu –  Lukoil Academic. Ukoliko  momčad Marka Banića  prođe Nijemce, druga prepreka bit će joj pobjednik  francusko-ukrajinskog  dvoboja. Dario Gjergja će,  pak, sa svojim Oostendeom prvo pokušati nadigrati Čehe pa pobjednika talijansko-bugarskog  okršaja. Tako ostaje otvorena mogućnost da se u  finalnoj borbi za mjesto u  Euroligi sastanu dva Zadranina, jedan na terenu, a  drugi na klupi.
– Plasman u Euroligu je  naš prvi cilj, koji može obilježiti cijelu sezonu, ovisno  o tome uspijemo li ili ne.  Upravo zbog toga i  krećemo vrlo rano s pripremama, već prvoga kolovoza, kako bi se što bolje  pripremili i uigrali, te  spremni dočekali kvalifikacijski turnir. Neće biti  lako, ima tu dobrih  momčadi koje su jako željne igranja u Euroligi. Ipak,  mislim da smo jedni od favorita i neovisno o protivnicima, cilj su nam tri  pobjede i plasman u Euroligu – kaže Banić, iza kojega je odlična prva euroligaška sezona u karijeri.
Veliki razgovor sa zadarskim centrom, koji je nakon sedam godina Bilbao zamijenio Kazanom,  možete pročitati u Zadarskom listu u ponedjeljak.