Naknade u upravnom vijeću od 300 do 900 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
novac
Denis LOVROVIĆ
Šimuniću 300 kn, Bilosniću 600, Ivkoviću 900...

Sjednica Županijske skupštine, 16. po redu u ovom sazivu, zakazana je za petak, 10. srpnja, a pred vijećnicima će biti materijali koji sadrže čak 40 točaka dnevnog reda. Na dnevnom redu je prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Zadarske županije za 2014. godinu, kao i prijedlog odluke o namjeni viška prihoda iz prošle godine. Bit će riječi i o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste za 2014. godinu. Vijećnici će raspravljati i o prijedlogu izmjena i dopuna proračuna Zadarske županije za 2015. godinu i projekcija za 2016. i 2017. Jedna od točaka dnevnog reda sjednice je i prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije, kao i odluka o prihvaćanju Izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom Zadarske županije za 2014. godinu.

U materijalima za sjednicu nalaze se i pisani odgovori na vijećnička pitanja s prošle sjednice, među kojima je i ono koje je postavila vijećnica Akcije mladih Marjana Botić, a odnosi se na visinu naknada članovima nadzornih odbora i upravnih vijeća ustanova, agencija i zavoda kojima je Županija osnivač.

U odgovoru Milene Ikić, pročelnice Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove stoji kako je Županijska skupština jedina ovlaštena propisivati visinu naknade koja se isplaćuje članovima Županijske skupštine, a župan je kao izvršno tijelo dužan planirati sredstva za isplatu naknada.

U upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar, primjerice Županija je imenovala Ivana Šimunića kao predsjednika UV-a koji prima mjesečnu naknadu od 300 kuna, dok članovi Meri Barač i Ivana Žorž primaju 100 kuna više od Šimunića.

 Tomislav Marijan Bilosnić predsjednik je Upravnog vijeća Kazališta lutaka Zadar i za to prima mjesečnu naknadu od 600 kuna, dok članovi tog Vijeća Ante Bralić i Antonija Belji dobivaju 400 kuna. Ivan Knez predsjednik je UV-a Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i za to dobiva mjesečno 900 kuna, ali odlukom ministra zdravlja, dok članovi Ivana Matković i Ivan Čupić primaju 700 kuna mjesečno. Dom zdravlja Zadarske županije svom predsjedniku UV-a Zlatku Begonji isplaćuje mjesečno također 800 kuna, dok članovi Nediljko Jović i Branislav Jelenić dobivaju 700 kuna. Predsjednik UV-a Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Željko Ivković također prima iznos od 900 kuna, a članovi Franka Krajnović i Marko Melvam dobiju 700 kuna. Predsjednik UV-a Doma za starije i nemoćne Zadar je Marijan Vrkić koji za to dobiva tek 400 kuna, dok članovi Ante Lucin i Božo Vrkić primaju 300 kuna mjesečno. Predsjednica UV-a Županijske lučke uprave Milena Ikić mjesečno dobije 300 kuna, dok članovi Zvonko Šešelja i Endi Ćuća imaju 100 kuna više.

Na čelu Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste sjedi Željko Lončar i za to je plaćen 600 kuna mjesečno, dok članovi: Branko Kutija, Željko Dilber, Stipe Bugarija i Krešimir Berec dobivaju 400 kuna. Zoran Šikić predsjednik je UV-a Natura Jadere i za to prima 600 kuna, dok članovi Željko Šoša, Vladimir Šarunić, Josip Krešan i Dario Perković primaju 400 kuna mjesečno.

Naknade za svoj rad, kao predsjednika UV-a, ne primaju jedino Marina Dujmović Vuković iz Inovacija i Olivio Meštrović kao predsjednik NO tvrtke Eko d.o.o.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno