Nazor: Veliku žeđ za uspjehom imali su ovi naši momci

Slika korisnika admin
FAH

Povratak U-19 košarkaške reprezentacije sa Svjetskoga prvenstva je privukao brojne čestitare u VIP Salon Zagrebačke zračne luke Pleso. Novopečene vlasnike srebrnih medalja došli su pozdraviti resorni ministar Vedran Mornar, predsjednik HKS-a Ivan Šuker i glavni tajnik HOO-a Josip Čop, a pritom su svi u prvi plan stavljali nesretni poraz u finalu sa SAD-om nakon produžetka.

- Puno nam znači velika podrška koju imamo. Na kraju krajeva, mi igramo zbog Hrvatske i navijača - rekao je kapetan U-19 reprezentacije Marko Arapović na dočeku.

Uoči odlaska na Kretu ozlijedio se Lovro Mazalin, Dragan Bender otpao je iz momčadi zbog privatnog sponzorskog ugovora, a Ante Toni Žižić je prije četvrtfinala izbačen iz stroja zbog ozljede. Bez trojice članova prve petorke, rijetki su vjerovali da U-19 reprezentacija Hrvatske ima šanse za veliki rezultat.

- Zahvalio bih našim obiteljima i prijateljima. Kada su nas svi otpisali, uvijek smo se imali kome javiti. Naši treneri odigrali su važnu ulogu. Stalno su nam govorili da su oni koji su ostali najbolje što imamo i da moramo iz toga izvući maksimum. Pokazali smo jedinstvo koje nije imala niti jedna druga reprezentacija na Svjetskome prvenstvu. To nas je vodilo od prve do zadnje utakmice. Tako smo i došli u priliku boriti za zlato. U finalu nam nije ušlo slobodno bacanje za pobjedu, ali mislim da je puno važnije bilo ono slobodno bacanje koje nas je odvelo u produžetak s moćnim Amerikancima - dodao je Arapović.

Tu je nedostajalo snage i sreće. No, taj nes(p)retni poraz u finalu nije umanjio vrijednost postignutog rezultata.

- Najviše se moram zahvaliti roditeljima ovih dječaka jer znam koliko je to težak zadatak. Kvalitetno ste ih odgojili i to je najjači sjaj ove medalje. Zahvalio bih i klubovima koji su provodili program za razvoj ovih mladića. Imali smo reprezentaciju u kojoj je kolektiv uvijek bio iznad pojedinca. U današnjim vremenima to je teško prepoznati, a riječ je o jedinom ispravnom putu - istaknuo je izbornik Ante Nazor, koji je ovu medalju posvetio donedavnom predsjedniku HKS-a Danku Radiću.

Prema njegovim riječima, nitko od reprezentativaca nije niti jednog trena sumnjao u kvalitetan rezultat na Svjetskome prvenstvu. Štoviše, svi su bili iznimno motivirani i raspoloženi.

- U zadnjih osam godina imamo isto toliko medalja s velikih natjecanja. Ne znam koja zemlja se time može pohvaliti. Uoči utakmice s Turskom postojala je frustracija zbog nekih prijašnjih poraza. Sjetili smo se priče o velikom meksičkom državniku Benitu Juarezu koji je svom ocu rekao da je Tihi ocean mali jer je negova žeđ puno veća. E, istu takvu žeđ za uspjehom imali su ovi naši momci - zaključio je Nazor.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno