Strukovna škola Vice Vlatkovića predstavila projekt e-mobil vrijedan 2 mil. kn

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Ovaj je projekt značajan za cijeli sustav obrazovanja. Ima za cilj ekološko usmjeravanje, modernizaciju programa i implementaciju novih tehnologija. Osim toga, dodatno će se educirati 100-tinjak nastavnika i mentora uz nove nastavne tehnologije i e- učenje. Ovaj projekt ide usporedno i s novim kurikulumom obrazovanja i reformama koje bi trebale uslijediti i kada je strukovno obrazovanje, u pitanju - rekao je Tihomir Tomčić ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekt E-mobil - ekološki usmjeren i moderniziran kurikulum za automehatroničare.

Nositelj projekta je zadarska Strukovna škola Vice Vlatkovića koja je inače, jedna od najuspješnijih strukovnih škola u Hrvatskoj, a partneri su Industrijsko-obrtnička škola iz Slavonskog Broda, Srednja škola kneza Branimira iz Benkovca, Obrtnička komora Zadarske županije, Auto centar Serdarević d.o.o. i Tokić d.o.o.

- Projekt je započeo u svibnju ove godine, a predviđeno trajanje je 12 mjeseci, odnosno do svibnja sljedeće godine. Projekt se provodi u okviru instrumenta - Poziv za dostavu projektnih prijedloga, a riječ je o modernizaciji školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - pojasnila je voditeljica projekta Katarina Cigetić.

Nastavila je dalje, kako je vrijednost projekta E-mobil preko dva milijuna kuna, a u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH. Namijenjen je u prvom redu za modernizaciju kurikuluma za zanimanja automehaničar i tehničar za vozila i vozna sredstva u strukovnim školama, uvođenjem sadržaja o električnim i hibridnim pogonima vozila te primjeni i dijagnostici senzora.

U kurikulume će se uvesti moderni sadržaji potrebni tržištu rada koji će učenicima omogućiti stjecanja kompetencija koje će im nakon završetka školovanja osigurati bolju poziciju na tržištu rada.

Osim toga, ovaj je projekt u skladu s brojnim europskim i nacionalnim strategijama koje su usmjerene na povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje emisije stakleničkih plinova, smanjenje potrošnje energije u prometu i očuvanje okoliša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno