U Narodnom muzeju dvostruko više posjetitelja nego lani

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U brojkama
Autor: 
Za nekoliko dana u Gradsku ložu ponovno dolazi izložba jednih od najotrovnijih zmija svijeta, za koju redovito vlada veliko zanimanje
Kneževa palača posjetitelje privlači izložbom velikog Marca Chagalla

- Kroz odjele Narodnog muzeja Zadar od 1. siječnja ove godine do 30. lipnja prošlo je ukupno 42.735 posjetitelja, što je gotovo duplo više nego u istom razdoblju lani.

- U lipnju je odjele NMZ-a posjetilo više od 5000 ljudi. Mali Arsenal je od 1.do 30. lipnja posjetilo 2031 osoba, od čega stranaca 1575, a domaćih 456. Kad je riječ o izložbi Marc Chagall S onu stranu boje od otvorenja 15. lipnja do ponedjeljka 3. srpnja ju je pogledalo 2400 posjetioca. Mislim kako smo s ovom izložbom podigli ljestvicu i namjera nam je i dalje dovoditi velike izložbe, kazala nam je mr. sc. Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar. Valja istaknuti kako kroz nekoliko dana u Gradsku ložu ponovno dolazi izložba jednih od najotrovnijih zmija svijeta. Riječ je o izložbi koja je dosada bilježila veliki broj posjetitelja, što će nesumnjivo biti slučaj i ove godine.

U lipnju je Arheološki muzej Zadar obišlo 2002 posjetitelja, a crkvu Sv Donata posjetilo je 13 025 osoba.

- Od početka godine Muzej je posjetilo 8 866 a Donat 28 759 , dakle ukupno 37 625 posjetitelja u oba objekta, kazala nam je Marina Brkić iz Arheološkog muzeja Zadar, izražavajući zadovoljstvo brojem posjetitelja. Na razini je to prošle godine, s blagim povećanjem pak iz godine u godinu. Zasluge za povećani broj posjetitelja svakako ima Antička zbirka. U ovom razdoblju se u prizemlju Arheološkog muzeja može pogledati zanimljiva izložba Forum Naronitanum koja uz video projekcije prikazuje najnovija otkrića s područja Vida kod Metkovića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno