Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Išli paliti baklje i napraviti fotku za “Vatrene” pa zapalili Galešnjak – otočić ljubavi

06.07.2018. 20:50
Išli paliti baklje i napraviti fotku za “Vatrene” pa zapalili Galešnjak – otočić ljubavi


Večeras je na otočiću Galešnjaku izbio požar dok je tamo bio veći broj osoba, a u požaru srećom nitko nije stradao. Požar je izbio nakon organiziranog posjeta koji je krenuo iz grupe na "Facebooku" pod nazivom  "Srce vatreno" kako bi se tamo zapalile baklje i napravila fotografija dronom kao podrška "Vatrenima" u Rusiji.
Fotografija požara objavljena je na stranici " Vatrogasci – Oni su naši heroji", a kako je administrator naveo paljenje baklji izmaklo je kontroli, ali je požar ugašen.
Za portal morski.hr potvrđena je informacija iz PU zadarske kako je slučaj u obradi te da je požar u kojemu je izgorjelo 3X100 metara raslinja ugašen. U njihovu teksu navode kako je nevjerojatno da je netko pozvao više od sto osoba da drži upaljene baklje do kraja na otoku obraslom šumom. U sezoni požara!
– Prava je sreća da su sudionici ovog događaja evakuirani na vrijeme i da nitko nije stradao. Kako doznajemo, uz organizatore je bio i lokalni DVD iz Svetog Filip i Jakova, te su upravo oni zaslužni da se nije dogodila tragedija, piše u njihovu tekstu.