Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vandali bacili aparat za naplatu parkiranja u more tek što je uvedeno plaćanje parkinga

06.07.2018. 10:54
Vandali bacili aparat za naplatu parkiranja u more tek što je uvedeno plaćanje parkinga


Samo nekoliko dana od uvođenja naplate parkiranja u mjestima na području Općine Preko, u noći s četvrtak na petak parkirni automat u središtu Ugljana završio je u moru.
Nezadovoljstvo zbog odluke Općinskog vijeća da se od 1. srpnja do 31. kolovoza uvede naplata parkiranja u dvije zone, iz virtualnog svijeta društvenih mreža preselilo se u stvarni život, a epilog će, očito, imati na sudu jer o svemu je obaviještena policija.
Tko je i kako 300 kilograma težak parkirni automat bacio u more, može se samo nagađati. Tomislav Ježevita, direktor varaždinskog Crtorada, koji obavlja naplatu parkiranja i u čijem su vlasništvu parkirni aparati, tvrdi da to nije mogla učiniti jedna osoba.
– Aparat je pretežak da bi ga u more mogla odgurati jedna osoba. Vjerojatno je bilo nekoliko njih i sigurno su to učinili uz pomoć dizalice, traktora ili neke slične mehanizacije. O vandalskom činu obavijestili smo policiju, koja je započela s uviđajem i nadamo se da će se uskoro otkriti počinitelji, komentirao je Ježevita te napomenuo da je elektronika u aparatu vjerojatno potpuno uništena, a vrijednost takvog, potpuno opremljenog uređaja, iznosi oko 70.000 kuna.
Žao mu je, kaže, što neki ljudi na takav način pokazuju koliko im je stalo do njihova mjesta.