Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Daruvarčevi prijatelji napali brata blizanca organizatora prošlogodišnjeg prosvjeda podrške pretučenoj djevojci

06.07.2019. 11:02
Daruvarčevi prijatelji napali brata blizanca organizatora prošlogodišnjeg prosvjeda podrške pretučenoj djevojci


Zbog sumnje da su u subotu oko 5.40 sati na Poluotoku fizički nasrnuli na 31-godišnjeg Zadranina i nanijeli mu lakše tjelesne ozljede zadarska policija na kriminalističko istraživanje privela je dvojicu mlađih muškaraca.
– Za sada samo znamo da se dogodio fizičku sukob u kojem su sudjelovae tri muške osobe. Jedan od njih je zatražio liječničku pomoć i prema sada dostupnim informacijama zadobio je lakše tjelesne ozljede. Druga dvojica su u policijskim prostorijama na krim-obradi, kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.
Neslužbeno doznajemo kako je napadnut P.F. (31), brat blizanac Zadranina N.F. koji je lani organizirao prosvjed podrške mladoj Zadranki koju je brutalno 13. lipnja 2018. premlatio Darko Kovačević Zvani Daruvarac. Radi se o Š.S. i A.K. koji su kobne večeri bili u danas zatvorenom kafiću i svjedočili premlaćivanju koje je sablaznilo širu javnost pa i izvan granica Hrvatske.
Sukob se dogodio u blizini Kneževe palače, a brat žrtve ispričao nam je kako misli da je on bio meta napada te da su ga nasilnici zamijenili za brata blizanca.
– Dogodilo se to prije nego smo brat i ja krenuli na posao. Obojica imamo običaj svratiti do prijatelja koji radi kao zaštitar u obližnjem kafiću. Kako sam ja izveo psa, brat je krenuo kući prije mene i kad sam došao čuo sam kako s nekim razgovara na telefon i vidio da nešto nije u redu i da ima ozljede po vratu i licu, nosu…, ispričao nam je brat napadnutog mladića dodajući kako se uzda da će se način na koji je došlo do sukoba razriješiti nakon što se pregleda snimka s nadzorne kamere s mjesta događaja koju je policije odmah izuzela. Ističe kako se nada da će napadači biti adekvatno kažnjeni, a isto tako i da njegov brat neće imati nekih posljedica zbog udaraca koje je dobio.
– Još je u bolnici, prima infuziju i dobio je Schantzov ovratnik. Čekamo još snimke s CT-a, kaže N.F.
Dvojac koji je priveden u policijske prostorije mogao bi završiti iza rešetaka ukoliko ozljede koje su nanijeli sugrađaninu budu teške, no ukoliko ostane na lakšim kako su pokazali prvi liječnički nalazi, izići će vani uz prekršajnu prijavu.