Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Glavašević: Građani su pokazali da ne vide SDP kao pravu ljevicu

06.07.2020. 08:21


Bojan Glavašević, kandidat na parlamentarnim izborima koalicije Možemo! koji je ušao u Hrvatski sabor gostovao je na N1.
Građani i građanke navedenu platformu prepoznali kao iskrenu građansku opciju. To se zaista osjetilo na svakom koraku, u svakom mjestu i gradu gdje smo bili.
Važno je da u Saboru postoji jedna prava, progresivna ljevica. Vidjeli smo nažalost da građani smatraju da SDP to više nije. Ja smatam da je naš glavni mandat da budemo pravi javni tribuni za slobodnomisleću Hrvatsku”, kaže Glavašević.
Je li platforma Možemo ‘ukrala’ glasove SDP-u? Glavašević smatra da ta teorije nije točna. Smatra da su uzeli možda jedan manji dio SDP-ovih birača, ali da su oni zapravo aktivirali one koji inače nisu izlazili na izbore
Što se formiranja vlade tiče, Glavašević kaže kako bi za Hrvatsku najbolje bilo da ne dobije ultrakonzervativnu vladu.
“Plenković se pozicionira kao europejac, umjereni konzervativac. I ako doista želi ostati vjerodostojan, neće razgovarati s radikalnom desnicom.
Hrvatska je prije nekoliko mjeseci za predsjednika države izabrala Zorana Milanovića te da se to također može pridodati analizi je li Hrvatska uistinu otišla toliko u desno koliko bi ovi izbori mogli pokazati.
Sigurno HDZ nisu izabrali zbog dobrih politika, niti uspjeha HDZ-a. To je strašno – da je i pored ovakvog HDZ-a opet Plenković djelovao kao bolji izbor nego Bernardić”, rekao je Glavašević za N1.