Od Milanke Opačić, do Culeja, Kovača i Pernara: Mnoga poznata lica idu u saborsku ropotarnicu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Ostali bez mandata
Autor: 
Među najvećim gubitnicima je bivša SDP-ova ministrica koja je protekli period funkcionirala kao žetončić u Klubu Milana Bandića
Mnoga poznata saborska lica u novom sazivu hrvatskog parlamenta više nećemo gledati

Mnoga poznata saborska lica u novom sazivu hrvatskog parlamenta više nećemo gledati.

Među najvećim gubitnicima je bivša SDP-ova ministrica koja je protekli period funkcionirala kao žetončić u Klubu Milana Bandića – Milanka Opačić u 7. je izbornoj jedinici dobila svega 102 preferencijalna glasa.

U dijaspori sva tri mandata idu HDZ-u, s čije će liste u Sabor Zdenka Bušić, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović. Nezavisna lista Željka Glasnovića osvojila je 18,98 posto glasova, on osobno 3.796 glasa, ali čini se da ostaje van igre.

Bez saborskog mandata ostaje i Stevo Culej, koji je na listi HDZ-a u petoj izbornoj jedinici išao sa zadnjeg mjesta, ali je osvojio svega 5,55 posto preferencijalnih glasova. U saborske klupe neće niti Miro Kovač, kojeg je Plenković stavio na posljednje mjesto u šestoj izbornoj jedinici, ali je tamo osvojio svega 2.229 glasova

U Saboru više neće biti ni “živozidaške” ekipe, Ivana Pernara i Vladimire Palfi.

Dobro nije prošla ni donedavna ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je na listi HNS-a u 3. izbornoj jedinici dobila svega 644 glasa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno