Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vučić i Janša čestitali Plenkoviću: “Uvjeren sam da imamo prostora za unapređenje odnosa između Srbije i Hrvatske”

06.07.2020. 08:27


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić čestitao je Hrvatskoj demokratskoj zajednici i dosadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću na uvjerljivoj pobjedi na parlamentarnim izborima 5. srpnja, ocijenivši da ima prostora za poboljšanje odnosa dviju zemalja.
»Čestitam Andreju Plenković i HDZ na uvjerljivoj pobjedi. Uvjeren sam da imamo prostora za unapređenje odnosa između Srbije i Hrvatske«, objavio je Vučić na službenom Twitteru predsjednika Republike @predsednikrs.
Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj u nedjelju HDZ je osvojio 66 mandata, a istog dana Republičko izborno povjerenstvo u Beogradu objavilo je službene rezultate izbora u Srbiji, održanih 21. lipnja, i ponovljenog glasanja 1. srpnja, na kojima je Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića osvojila 188 od 250 madata u Skupštini Srbije.
 
Slovenija: Janša čestitao Plankoviću i HDZ-u, mediji: SDP veliki gubitnik
 
Slovenski premijer Janez Janša čestitao je u nedjelju navečer Andreju Plankoviću i HDZ-u pobjedu na parlamentarnim izborima, a slovenski mediji navode u ponedjeljak da je, suprotno predizbornim anketama, razočaravajući rezultat postigla koalicija Restart.
»Čestitke na uvjerljivoj pobjedi Andreju Plankoviću i HDZ-u«, napisao je Janša nakon objave službenih nepotpunih rezultata u izbornoj noći.
Mariborski list »Večer« isto tako ističe da je pobjeda HDZ-a uvjerljiva, dok je »veliki gubitnik« SDP s koalicijom Restart, dok kao »najveće iznenađenje« ocjenjuje uspjeh platforme Možemo.