Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Josip Butić ostaje na klupi Viteza

06.07.2021. 07:25


U Hrvatskom vitezu Posedarje riješili su pitanje trenera za sljedeću sezonu.
– Dogovorili smo nastavak suradnje – kaže Josip Butić, koji je Posedarce preuzeo u drugoj polovici travnja, točnije od 25. kola u kojem je s 4:0 slavio u Unešiću protiv Zagore. Bio je to početak sjajnog niza pa su Posedarci od pretposljednjeg došli do sedmog mjesta na kraju Treće HNL jug, a budući da su završili ispred Primorca (deseti) ponijeli su i titulu najbolje nogometne momčadi Zadarske županije. Računajući Županijski kup Butić s Posedarcima ima devet pobjeda i tri poraza, od toga jedan u finalu Županijskog kupa protiv Primorca na jedanaesterce.
– Kako sam to već naglasio više puta zasluge za naše rezultate idu i mom prethodniku Kristijanu Tuti. Kada sam preuzeo momčad na ruku mi je išlo to što sam poznavao dio igrača i što smo međusobno brzo kliknuli. Uz potporu navijača i uprave igrali smo odličan nogomet i nizali pobjede.
Butić jedino žali…
-…što nismo osvojili Županijski kup. U finalu u Pridrazi protiv Primorca više od pola sata bili smo s dva igrača manje, ali smo uspjeli odvesti utakmicu do penala. Tu je Primorac imao više sreće i osvojio Kup. Koliko sam ponosan na igrače i na njihovu borbu na toj utakmici, toliko mi je žao što smo izgubili. Imali smo veliku podršku navijača i željeli Kup proslaviti s njima. Možda smo u svemu tome, kako se to kaže, malo i izgorjeli.
Nakon sezone 2021./22. slijedi oproštaj od ovakvog formata trećeg ranga natjecanja. HNS je odlučio jedinstvenoj Prvoj i Drugoj dodati i Treću ligu, u kojoj će biti najviše tri ili četiri mjesta za klubove iz svake od sadašnjih skupina trećih liga.
– Nova Treća liga će biti praktično profesionalni rang i klubovi moraju dobro razmisliti mogu li izgurati to natjecanje. Kad je riječ o Hrvatskom vitezu u razgovoru s upravom sam naglasio da želim imati igrače s kojima se nećemo samo boriti za ostanak nego imati veće ambicije. Očekujem da će nam ostati okosnica momčadi koja je u drugom dijelu sezone pokazala da može nositi teret Treće lige.
Kada je dolazio u Posedarje Butić je najavio ostanak do kraja sezone i potom odlazak u Senagal, u drugoligaš Demba Diop u kojem je Dado Pršo suvlasnik te je zadužen za sportsku politiku.
– Dogovor s Pršom je i dalje na snazi i očekujem da ću u Senegal otići nakon polusezone u Posedarju. Postoji i opcija ranijeg odlaska iz Viteza ako dobijem bolju ponudu ili ako u klubu ne budu zadovoljni rezultatima. Na to kao trener uvijek moram računati.
U Senegalu će Butićev posao biti koordinacija svih selekcija u klubu, uključujući seniore.
– Budući da nisam trener ne moram cijelo vrijeme boraviti tamo. Okvirni plan mi je biti u Senegal u prosincu i siječnju i onda se vratiti u Hrvatsku. Međutim, sve se to može promijeniti i bude li potrebe ostat ću duže u Senegalu. Sada je tamo stanka između dvije sezone i kad počne natjecanje s Pršom ću sve precizirati – zaključio je Butić koji je jesenas vodio HNK Zadar čiju je klupu napustio prošle zime.


Sezona 2020./21. ukratko
Najviše nastupa: 1. Roko Jurić 31, 2. Josip Brkić 30, 3. Vedran Smokrović 28…
Najviše minuta: 1. Roko Jurić 2655, 2. Josip Brkić 2586, 3. Josip Jurjević 2430…
Najviše nastupa po 90 minuta: 1. Josip Jurjević 27, 2. Marko Ivančić 25, 3. Roko Jurić 21…
Najbolji strijelci: 1. Karlo Torbarina 7 golova, 2. Josip Brkić, Vedran Smokrović, Roko Jurić 6 golova, 3. Mateo Rončević, Josip Jurjević, Ante Vukadinović 3 gola…


Suradnja Hrvatskog viteza i Zadarnove
Jučer je potpisan ugovor o poslovno-sportskoj suradnji između Hrvatskog viteza i Zadarnove. Suradnja je dogovorena za sezonu 2021./22., uz mogućnost produljenja.
– Cilj suradnje je razvoj mladih igrača kroz podizanje kvalitete rada te igranje u ligama mlađih uzrasta na razini Dalmacije, a za prvu sezonu bit će obuhvaćene kategorije kadeta i juniora. Suradnja je koncipirana na način da će se jezgri kadeta i juniora Zadarnove pridruže talentirani mladići iz HV Posedarja, koji će zajedno trenirati na ŠC Višnjik, pod vodstvom trenera s UEFA licencama, a u natjecanju Dalmatinske lige igrat će pod imenom Hrvatskog viteza – rekao je Ivan Šimurina, sportski direktor »vitezova«, koji zaključuje:
– Iza naših seniora je vrlo uspješna sezona u Trećoj HNL jug, prva nakon 20 godina, dosta ulažemo i u infrastrukturu, a želja nam je podići i rad u omladinskom pogonu na najvišu moguću razinu. Suradnja sa Zadarnovom pravi je korak u tom smjeru.
Antonio Perica, voditelj škole nogometa Zadarnove, ističe:
– U prve dvije godine postojanja kluba napravili smo velike korake i vjerujem da će ova suradnja biti još jedan takav. Vjerujem da će naši mladi igrači itekako profitirati ovom suradnjom, jer će s jedne strane imati kvalitetan rad i odlične uvjete za trening, a s druge dobre utakmice, koje su neophodne za njihov daljnji napredak. Ovime je naš klub zaokružio kompletnu piramidu mlađih dobnih kategorija od 4 do 18 godina i ponosni smo na tu činjenicu.