Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novih deset kamera od rujna

06.07.2021. 12:24


Gradonačelnik Branko Dukić je, na prijedlog Povjerenstva, donio odluku o odabiru riječke tvrtke NEROline koja će na zadarske prometnice postaviti deset preostalih kamera. NEROline je bio jedini ponuđač na ovom natječaju, a postavljao je i prve tri kamere na području Grada Zadra, koje od prošle godine snimaju prekoračenje brzine automobila i motocikala.
Kako kaže Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša u Gradu Zadru, ugovor je poslan na potpisivanje.
– Nakon potpisivanja ugovora, realizacija je izgledna tijekom rujna. Vrijednost nabave s ugradnjom opreme na odabranih deset lokacija je 395.000 bez PDV-a, govori Dujela.
Kamerama će biti pokriveni dijelovi grada na kojima su se po analizi događala najveća prekoračenja brzine, a to je u ulicama braće Miroslava i Janka Perice, Benka Benkovića, Hrvatskog sabora, Antuna Gustava Matoša, Bregdetti, Borka Šarlije Kese, na Putu Bokanjca, u Splitskoj ulici, na Benkovačkoj cesti te u Crnome.
Prve tri lokacije su, podsjetimo, u Ulici Ante Starčevića, na Putu Vrela i Obali kneza Trpimira, a njihovo postavljanje je stajalo 336 tisuća kuna.