Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Radionica mime i predstava E QUESTO E’… MIMO

06.07.2021. 10:32


U sklopu 27. Zadarskog kazališnog ljeta održava se jednodnevna radionica u organizaciji HNK Zadar pod nazivom »MIME WORKSHOP« koju će voditi Talijan Claudio Severini. Radionica će se održati u četvrtak, 8. srpnja u HNK Zadar od 10 do 13 sati i od 16 do 19 sati.
Prijave na radionicu su zaključno do 7. srpnja do 14 sati na email: [email protected].
Radionica Mime je namijenjena glumcima i izvođačima koji žele usvojiti metodu rada koja razvija neverbalni kazališni izričaj, a koja je nužna za svakog tko želi napredovati u svom umjetničkom razvoju. Ova jedinstvena radionica polazi od vježbi svjesnog yogijskog disanja i pokreta, preko vježba »klasične mime« do zanimljivih i ekstravagantnih improvizacija s glazbom po metodi američkog plesača, koreografa, pisca i pantomimičara Adama Dariusa.
Voditelj radionice je Claudio Gnomus, pravog imena Claudio Severini, prije svega glumac svestranih interesa i obrazovanja, a zatim pisac, redatelj, pantomimičar, glazbenik i kazališni pedagog.
U želji da upozna kazalište s različitih stajališta usavršavao se pod vodstvom eminentnih stručnjaka, pedagoga i umjetnika te sudjelovao u realizaciji različitih kazališnih projekata, predstava i TV emisija. Kao dramski pisac istaknuo se brojnim komedijama iz suvremenog života. U skladu sa svojim zanimanjem za ženski svijet, piše mahom tekstove za glumice, ostavljajući sebi marginalne uloge. Umjetničko ime Gnomus uzeo je tijekom usavršavanja u Londonu prilkom igranja u jednoj predstavi.
Dugi niz godina prakticira i poučava hatha jogu koju smatra najboljom pripremom za glumca.
Cijena radionice je 200,00 KN (uključuje i ulaznicu za predstavu »E QUESTO E’…MIMO« Claudija Gnomusa u petak, 9. srpnja u lapidariju Narodnog muzeja Zadar u 21:30 sati)
Claudio Gnomus zadarskoj je publici poznat i kao autor teksta BESPLATNI WI-FI po kojem rađena istoimena predstava u HNK Zadar (15.4.2016.) u režiji Zorana Mužića.
Ovaj put će se predstaviti kao autor, glumac i redatelj u mimskom performansu u kojem vješto spaja glumu, ples i fizički pokret. Na groteskan i nadrealan način prikazat će nostalgičnu, ali u suštini sretnu dušu čovjeka.
Riječ je o sjajnom autorskom projektu u kojem ćete istovremeno postaviti mnoga pitanja i dobiti odgovore, poručuju organizatori.


Sutra HANIBAL PODZEMNI
U srijedu, 7. srpnja na programu je hvaljena predstava HNK Zadar, HANIBAL PODZEMNI Hriste Bojčeva u režiji Matjaža Latina. Početak predstave je u 21:30 sati u HNK Zadar. Scenografiju potpisuje Ljerka Hribar,
kostimografiju Marija Šarić Ban, glazbu Ivan Ivić, a oblikovanje svjetla Frane Papić.
Uloge tumače: HANIBAL/Alen Liverić, PERO/Ivan Ožegović, VLADO/Ivan Jončić, KLEOPATRA/Žana Bumber, SONJA/Petra Tunjić, NADZEMNI (glas)/Mimi Zadarski.
HANIBAL PODZEMNI je treća režija slovenskog redatelja Matjaža Latina za HNK Zadar. Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava OSTAVLJAM TE (2016.) nakon koje je slijedila režija predstave TARZAN u kazališnoj sezoni 2018. /2019.
»HANIBAL PODZEMNI, predstava koja prikazuje skupinu umjetnika u svjetskoj mizansceni siromaštva koji, poput Fausta vragu, prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično hodeći mračnom stranom života, jedna je od najboljih predstava ovoga trenutka u Hrvatskoj. Postoje li prave vrijednosti, pokazuje i današnje vrijeme, kad se gomila novca topi pred tréšnjom i pandemijom, a ljudskosti je i ljubavi sve manje.« (iz kritike Mire Muhoberac, Vijenac, 19.studenog 2020.)
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60,00 kuna na blagajni HNK Zadar i na Croatia Tickets.