Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Pauk” nikad ne spava!

Autor:

05.08.2009. 22:00
“Pauk” nikad ne spava!


Iako je zimi manje prometa i tada u nekim slučajevima, primjerice u vrijeme karnevala, radimo tijekom noći bez obzira na pozive, pojasnio je Dražević istaknuvši kako bi po njemu, najbolje bilo kada bi svakog petka i subote “pauk” radio i tijekom noći
Da su ljetni mjeseci sinonim za gužve na cestama i nedostatak parkirališnih mjesta na Poluotoku poznato je svima. Razlog je to zbog kojeg su brojni vozači, ukoliko tijekom dana moraju nešto obaviti u gradu, nerijetko primorani svoj automobil parkirati bilo gdje, zbog čega redovito strahuju od zadarske “pauk službe”. Pa iako mnogi misle da “pauk” svoj posao obavlja u okviru svog službenog radnog vremena te da se stoga tijekom noćnih sati mogu parkirati bilo gdje, mnogi su se neugodno iznenadili kada su shvatili da ova zadarska služba radi i “prekovremeno”. Valja stoga upozoriti građane i turiste da nepropisno parkiranje izbjegavaju uvijek i svugdje, jer i nakon 21 sat, kada završava radno vrijeme, na intervenciju policije ili poziva građana, djelatnici Obala i lučica izlaze na teren, kako bi uklonili vozilo koje ugrožava sigurnost na cestama.
Doznajemo to u razgovoru s Đanijem Draževićem, voditeljem Odjela za premještanje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila pri Obali i lučicama, koji navodi kako nije riječ o nikakvoj novosti, jer “pauk” oduvijek po potrebi radi i noću, osobito tijekom ljetnih mjeseci, kada su te potrebe znatno veće.
– Naše radno vrijeme je od 7 do 21 sat, a na intervencije izvan tog vremena izlazimo isključivo na poziv. No, ipak i tu postoje odstupanja, jer primjerice u ljetnim mjesecima kada se održava neka manifestacija, kao što je to bio koncert Josea Carerrasa ili sinoćnja Noć punog miseca, mi smo na terenu bez obzira na pozive. Iako je zimi manje prometa i tada u nekim slučajevima, primjerice u vrijeme karnevala, radimo tijekom noći bez obzira na pozive, pojasnio je Dražević istaknuvši kako bi po njemu, najbolje bilo kada bi svakog petka i subote “pauk” radio i tijekom noći, jer tih dana potrebe za noćnim intervencijama uvijek postoje.
S obzirom da se vozači tijekom noći ponašaju kao da je “bezvlašće”, Dražević napominje kako bi bilo zaista korisno da zapamte kako i to vrijeme postoji opasnost od “pauka”, pa bi zasigurno stekli naviku i ponašali se pristojnije i u tom vremenu.
U svakom slušaju u ljetnim je mjesecima nedvojbeno više intervencija, a razlog tome jesu nepažljivi turisti koji se, kako navodi Dražević, u Hrvatskoj sigurno ne ponašaju jednako kao i u svojoj zemlji.
– Problem je u tome što stranci našu zemlju percipiraju kao neko barbarsko pleme. Gotovo su sigurni da ovdje ne postoje nikakva prometna pravila i da se mogu ponašati kako hoće, kazao je Dražević.