Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Filipjanski Masters

05.08.2010. 22:00
Filipjanski Masters


U sklopu Filipjanskog lita uz kulturno zabavne održava se i niz sportskih manifestacija u koje su uključeni brojni domaći i strani turisti. Uz dvije već tradicionalne atletske utrke, koje organizira AK Rogovo iz Sv. Filipa i Jakova te turnira u uličnoj košarci u organizaciji KK Pristan, Sv. Filip i Jakov je četvrtu godinu zaredom domaćin velikog turnira u odbojci na pjesku pod nazivom Kinder Maxi King Adria Super Cup.
Turnir ove godine slavi 10. godišnjicu održavanja, a kroz protekle godine na turniru je sudjelovao niz odbojkaških parova. Turnir je od iznimo popularan jer uz najpoznatije profesionalne i poluprofesionalne igrače u Hrvatskoj mogu sudjelovati i turisti amateri. Inače, turnir se održava na najljepšim i najposjećenijim plažama na Jadranu i traje dva dana. Budući da su se Filipjanci pokazali kao odlični domaćini i organizatori odlučeno je da Sv. Filip i Jakov, odnosno njegova plaža Iza Banja, bude domaćin završnog Masters turnira koji počinje u suboru 7. kolovoza u 10 sati, a završava u nedjelju.
Kinder Maxi King je od ove godine uveo i jednu novost. Riječ je o tome da će se zbog velikog interesa ženskih parova finale igrati odvojeno, odnosno za njih će mreža biti spuštena po pravilima FIVB-a. Turniru se igra po repasaž sustavu, odnosno dvostruke eliminacije, a od igrača sa zadarskog područja nastupit će Marina Babić i Tamara Vrkić, Stipe Knežević, Antonio Surać, Ivan Friganović, Šime Bolić dok će Stipe Knežević i Luka Bakale nastupiti kao domaći par s pozivnicom. Prošlogodišnji Masters pripao je Nikši Dell’orcu i Peri Križanoviću. U konkurenciji 11 parova bili su nepobjedivi, a radilo se o samoj “kremi” hrvatske odbojke na pijesku. Na Mastersu se ionako okupljaju oni koji su kroz tekuću godinu ostvarivali odlične rezultate i visoke plasmane.
Uz natjecateljski dio turnir sadrži i mnogobrojne zabavne sadržaje za publiku, brojne nagradne igre za djecu i odrasle, dok u glazbenom dijelu nastupaju DJ-i.