Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hrvoje Perić odlazi u Unicaju

05.08.2010. 22:00
Hrvoje Perić odlazi u Unicaju


Upravni odbor je načelno dao suglasnost na mogućnost sklapanja tog posla, ali to sada ovisi o ponudi koja će doći. Ako ponuda bude u skladu s onim što smo usmeno dogovarali, očekujem da će se to realizirati vrlo brzo – kazao je Mičić.


Iako se činilo da će KK Zadar uspjeti zadržati barem dvojicu nositelja igre iz prošle sezone, nakon Tomislava Ružića i Roka Stipčevića, sve je izglednije da će klub napustiti i Hrvoje Perić. Dvadesetčetverogodišnji Dubrovčanin, nakon završetka prošle sezone, kazao je da mu je želja ostati u Zadru još jednu sezonu, do isteka ugovora, osim u slučaju da dođe ponuda koja se ne propušta.
Kako je klub u međuvremenu podmirio sva dugovanja prema igraču, a takva ponuda nije stigla, činilo se da će Perić i u nadolazećoj sezoni biti jedan od nositelja igre Zadra, no prije koji dan došlo je do iznenadnog obrata. Javila se španjolska Unicaja s jasnom željom da dovede Perića u svoje redove, a budući da je riječ o stabilnom euroligašu i klubu iz samog vrha najjače europske lige, ta se ponuda teško može odbiti. Iako u jutarnjim satima u KK Zadar još uvijek nije pristigla službena ponuda kluba iz Malage, lako se dalo naslutiti da je Perićev transfer praktički već riješena stvar.
– Za sada postoji samo usmeni interes Unicaje za Hrvoja Perića, koji je također izrazio želju za odlaskom u taj euroligaški klub, naravno, u dogovoru sa Zadrom. Priča nije krenula od nas, dakle, mi ga nismo prodavali, već smo ga platili da bi ga zadržali kao stožernog igrača. No, načelno smo imali takav dogovor s njim da ćemo, ukoliko dođe do ozbiljne ponude, imati razumijevanja za njegove ambicije. Za njegovu karijeru to znači jako puno, veliki iskorak u viši rang natjecanja. Dakle, sada čekamo konkretnu ponudu u vezi odštete i nadam se da će se u tom pravcu stvar pozitivno odvijati – kazao je Zdenko Mičić, direktor Zadra, danas oko 13 sati, dodajući da službenu ponudu očekuje u poslijepodnevnim satima.
Već se traži zamjena
Sat vremena ranije se ovim povodom u Jazinama sastao i Upravni odbor kluba, koji će teško odbiti ponudu Španjolaca u ovoj nezavidnoj financijskoj situaciji.
– Upravni odbor je načelno dao suglasnost na mogućnost sklapanja tog posla, ali to sada ovisi o ponudi koja će doći. Ako ponuda bude u skladu s onim što smo usmeno dogovarali, očekujem da će se to realizirati vrlo brzo. To nam je vrlo važno da znamo na čemu smo – kazao je Mičić, dodajući da službenu ponudu očekuje u poslijepodnevnim satima.
– Nama će ova odšteta mnogo značiti u smislu financijske konsolidacije kluba, a s obzirom da na kraju sljedeće sezone njemu ističe ugovor, klub od toga ne bi imao ništa. Ekonomski gledano, igrača koji vrijedi trebalo bi prodati pretposljednju godinu ugovora, dok se još može uzeti odšteta i mislim da bi ovo bila dobra stvar za klub, u ovom trenutku besparice i teške situacije. Hrvoje je vrlo korektno odradio svoj posao u Zadru. Osim toga, mi prema ugovoru još imamo i odštetu prema Splitu, a njegov je ugovor u sljedećoj sezoni dosta skup za nas. Otvara se mogućnost dobrog posla i za njega i za nas i za Unicaju.
Perićev odlazak za trenera Danijela Jusupa bit će teško nadoknadiv, s obzirom da je on bio jedan od igrača, oko kojega je namjeravao graditi momčad za nadolazeću sezonu. Pravu zamjenu neće biti lako pronaći.
– Već smo krenuli u potragu za alternativom. U slučaju da se realizira ovaj transfer, otvara se značajna pozicija u prvoj petorci, s obzirom da je Hrvoje bio naš stožerni igrač. Već imamo neke kontakte i razgovarali smo s potencijalnim pojačanjima. Nekoliko je imena u krugu, ali s njima još nećemo izlaziti u javnost. To je sve još u fazi razrade. Užurbano radimo, ali u situaciji, kada nemamo mnogo novaca, ne smijemo raditi greške. Svako ime koje se pojavi želimo dobro provjeriti i formirati momčad, koja će biti konkurentna i koja će privući interes publike. Jasno da ne možemo raditi ovo što radi Zagreb s Kasunom, jer su to cifre koje su za nas previsoke – ističe direktor Zadra.
Vladović i Perinčić
Vijest o Perićevom vjerojatnom odlasku, jučer je pomalo u drugi plan stavila vijest o potpisu ugovora s razigravačem Jakovom Vladovićem, s obzirom da se već danima govori da je to praktički riješena stvar. Sada je taj posao i službeno okončan, a vrlo blizu povratka u matični klub je još jedan bivši kapetan, Hrvoje Perinčić. 
– Postojali su neki zaostaci prema njima iz prijašnjih godina. S Vladovićem je sve riješeno. On je danas (petak, op.a.) potpisao i ovjerio ugovor kod bilježnika. Sa Perinčićem ćemo sljedeći tjedan rješavati sličnu situaciju. Dakle Jakov je naš igrač, a Hrvoje 99 posto.
Što se ostatka momčadi tiče…
– Marko Car je naš igrač, sljedeći tjedan ćemo potpisati aneks ugovora i to je to. Nadam se da će ovi mlađi igrači, dakle Bilan, Šarlija, Marčinković i Batur, ove sezone iskristalizirati svoje pozicije, a sigurno će im biti lakše, ako budu imali kvalitetne i iskusne igrače uz sebe. I na treninzima i na utakmicama, bolje će se razvijati. Trener Jusup je završio prvi tjedan priprema i provjere igrača. On će sada malo razmisliti i odlučiti tko će nastaviti s pripremama, a tko ne. Tu ima dosta mladih igrača, a sada se pojavio i Mario Pešut kao kandidat. Sve s ciljem da 16. kolovoza krenemo na Bjelolasicu, s određenim brojem igrača, koji će biti u rosteru.
S kakvim proračunom klub raspolaže za ovu sezonu, što se tiče prve momčadi?
– Načelno smo rekli da bi neto iznos prve momčadi trebao biti između 700 i 800 tisuća eura, što je 50-60 posto jeftinije nego lani. U dvije godine smo skinuli proračun sa tri i pol milijuna na 700 tisuća. Naravno da ćemo nastojati biti konkurentni. Potrebna su nam dva vrlo kvalitetna igrača, jedan na poziciji trojke, ako Perić ode, te jedan na poziciji centra. Još čekamo odgovor Marsha, kojemu smo dali našu konačnu ponudu. On ima i neke druge opcije i sada razmišlja pa ćemo vidjeti. Radi se u više smjerova i vjerujem da ćemo na kraju dobro odraditi posao.
Između ostalih, spominje se i ime Gordana Giričeka.
– Vjerojatno ćemo imati kontakt sljedećih dana pa ćemo vidjeti – zaključio je Mičić.
 
Stiglo rješenje ministarstva
Jedna novost stigla je i po pitanju preoblikovanja kluba.
– Dobili smo rješenje ministarstva za preoblikovanje. Ministar Fuchs je potpisao, naša revizija je prihvaćena i sada idemo dalje u pripremu ugovora za izradu elaborata. Dakle, jučer smo službeno dobili papir, koji je prvi uvjet da se može ići dalje u privatizaciju kluba – kazao je Mičić.
Vraćaju se Maraska i Jadran invest
Direktor Zadra najavio je i povratak nekih bivših sponzora, koji bi tako trebali pomoći financijskoj stabilizaciji kluba.
– Vjerujem da ćemo do kraja mjeseca potpisati ugovor s Maraskom, koja se vraća u klub. Razgovaramo i s Jadran Investom, pripremit ćemo ponudu i oni će se vratiti unutra. Radi se još i na drugim sponzorima, a čeka nas i priprema marketinške kampanje za godišnje ulaznice. Vjerojatno ćemo definirati i nove cijene.