Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

“Noć Brodarice” ispunila očekivanja organizatora i publike

05.08.2011. 22:00
“Noć Brodarice” ispunila očekivanja organizatora i publike


Obala kneza Trpimira na Brodarici, od parka Sfinga do zgrade Maraske, u četvrtak je bila pretvorena u lungo mare za potrebe manifestacije “Noć Brodarice”. Ovu originalnu zadarsku feštu s edukacijskim i izložbenim karakterom, vrlo su uspješno i s malo novca organizirali mladi ljudi iz Mjesnog odbora Brodarica i Udruge Brodarice. Svi punktovi na kojima se “Noć Brodarice” održavala bili su prepuni šetača, domaćih i stranih, koji nisu krili svoje oduševljenje viđenim i ponuđenim.
Malo starija publika okupila se pored bine između restorana “Lungo Mare” i Ledo kavane na kojoj je nastupala klapa Kontrada koja je pjevajući stare dalmatinske pjesme, hrvatske evergreen šansone iz prošlog stoljeća te svoje pjesme, razgalila publiku koja je zajedno pjevala s klapom. U parku Sfinga bila je postavljena izložba starih fotografija, a statisti odjeveni u kostime iz 20-ih godina prošlog stoljeća dočarali su ugođaj starog Zadra i ispričali nam ljubavnu priču o bračnom paru Smirich, odnosno kako je i zašto nastala Sfinga te o parku koji je nekoć bio jedan od najljepših parkova na Jadranskoj obali.
Oko 20 izlagača sa zadarskog područja predstavilo je svoje proizvode, od maslinova ulja, rakija i likera, ljekovitih pripravaka, domaće hrane, suvenira i kozmetike, a ponuda hrane i pića također je bila raznovrsna pa su prolaznici mogli kušati domaći pršut i sir, ribu, meso i razne slastice.
Pored kafe Marexa, na kupalištu Jadran, istovremeno se održavao koncert mladih zadarskih bendova Dirty Harry i The Bubbles, dok je pored kafića Barka bila postavljena bina na kojoj su nastupali bend Amadeus i Bepo Matešić. U parku ispred zgrade Zavoda za povijesne znanosti također je bila postavljena izložba fotografija Brodarice, a poseban ugođaj ovoj izložbi dao je nastup violinistice Dora Kanjer, učenice Glazbene škole “Blagoje Bersa”.
“Noć Brodarice” ispunila je očekivanja i organizatora i publike, jer je ova manifestacija ponudila program za sve generacije i ukuse, a u ugodnoj atmosferi šetnje uz more, uz mirise cvijeća i zelenila iz vrtova obiteljskih kuća i vila, bez buke automobila, Zadrani su mogli doživjeti osjećaj prave šetnice kakva će jednog dana zaista i biti uređena u ovom najljepšem gradskom kvartu.
Organizatori poručuju kako se iskreno nadaju da će njihov trud i entuzijazam biti prepoznat te da će iduću “Noć Brodarice” organizirati uz bolju podršku institucija i gospodarstvenika grada Zadra.