Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Noć punog miseca počinje u ponedjeljak

05.08.2011. 22:00
Noć punog miseca počinje u ponedjeljak


Centralna manifestacija Noći punog miseca izgledat će programski kao što je izgledala i prijašnjih godina i na njoj će sudjelovati rekordan broj izlagača
Za razliku od prijašnjih godina, ovogodišnja Noć punog miseca će se s jednodnevne koncepcije proširiti na šest dana. Manifestacija će započeti ovog ponedjeljka, a svoju kulminaciju doživjet će u subotu, zadnjeg dana manifestacije, kada će se održati centralna večer događanja na kakvu su Zadrani i njihovi gosti već navikli.
– Zbog interesa izlagača i gostiju došli smo na ideju da produžimo ovu manifestaciju. Finalnu večer smo ostavili takvom kakva jest, no dodali smo još pet dana kao svojevrsnu najavu Noći punog miseca. U tih pet dana, počevši od ponedjeljka, napravit ćemo malo dalmatinsko selo pored mula na rivi. Bit će tu nekoliko kamenih kuća – potleušica s programima koji će ići svaku večer od 21 do 23 sata, a od srijede će početi raditi i dalmatinska konoba na tom istom mjestu, najavio je Neven Stojaković na novinskoj konferenciji u Udruženju obrtnika Zadar.
U ponedjeljak 40 izlagača
Organizatori su za tu prigodu pozvali izlagače koji i inače izlažu na Noći punog miseca kako bi vidjeli postoji li interes da sa svojim proizvodima nastupe i prethodnih dana. Odgovori su bili potvrdni pa će se tako već od prvog dana manifestacije krenuti sa sajmom Noći punog miseca na kojem će svoje proizvode izlagati četrdesetak izlagača:
– Tu se radi samo o štandovima koji nemaju ugostiteljstvo, dakle malim proizvođačima, domaćim radinostima, suvenirima, te proizvođačima sireva, vina, pršuta, inćuna i tako dalje. Oni će izlagati svake večeri od početka manifestacije, naravno uz program koji će se održavati na pozornici, kazao je Stojaković, uz kojeg su na konferenciji bili nazočni i Stjepan Felber iz Turističke zajednice Grada Zadra te Silvija Stanin, članica organizacijskog tima manifestacije.
Ostaje središnja manifestacija
Centralna manifestacija Noći punog miseca izgledat će programski kao što je izgledala i prijašnjih godina i na njoj će sudjelovati rekordan broj izlagača, sveukupno njih 109. Od ukupne brojke, 78 će biti eko-etno izlagača, dok će ostatak predstavljati ugostiteljsku ponudu Zadra i Zadarske županije.
Tu su i gosti iz Čakovca, Koprivnice te Karlovca sa svojom kontinentalnom ponudom ribe. Bit će postavljene dvije pozornice, jedna kod mula i druga kod hotela Zagreb, a organizatori će nastojati napraviti i jednu dodatnu pozornicu u blizini Morskih orgulja kako bi dodatno proširili izložbeni dio manifestacije. Zabavni program bit će sastavljen od nastupa klapa i kulturno-umjetničkih društava.
Nastupi KUD-ova moći će se pogledati kod hotela Zagreb, dok će se klape moći vidjeti na glavnoj pozornici pored mula.


109


izlagača sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju Noći punog miseca