Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Studentu 2 godine zatvora zbog preprodaje speeda i sličica s LSD-om

05.08.2011. 22:00
Studentu 2 godine zatvora zbog preprodaje speeda i sličica s LSD-om


Kao olakotne okolnosti uzeti su mu i navodi njegova branitelja Johna Mateka koji je ukazao na činjenicu da mladić nije ranije kažnjavan, da je odrastao u teškim životnim okolnostima te da je svjestan svoje nepromišljenosti i težine počinjenog kaznenog djela
Zadranin D. G. na Županijskom je sudu u Zadru zbog preprodaje 57,59 grama speeda i 25 sličica s opojnom drogom LSD nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, a osim toga izrečena mu je i mjera opreza kojom mu je naloženo javljanje policijskom službeniku jednom tjedno sve do pravomoćnosti presude.
Iako je za kazneno djelo preprodaje zakonom zapriječena minimalna kazna od tri godine, Sudsko je vijeće pod predsjedanjem sutkinje Dijane Grancarić mladom Zadraninu izreklo minimalnu kaznu ponajprije zbog njegova priznanja te iskrenog kajanja zbog počinjenog kaznenog djela.
Kao olakotne okolnosti uzeti su mu i navodi njegova branitelja Johna Mateka koji je ukazao na činjenicu da mladić nije ranije kažnjavan, da je odrastao u teškim životnim okolnostima te da je svjestan svoje nepromišljenosti i težine počinjenog kaznenog djela.
– Moj branjenik je ovo kazneno djelo počinio uslijed nepromišljenosti i nesnalaženja u realnim životnim prilikama te naivnosti u mladoj životnoj dobi – rekao je Matek pojasnivši kako je mladić pogrešnim načinom želio prikupiti novac za završetak posljednje dvije godine studija, a dodao je i kako je mjesec dana pritvora nakon uhićenja na njegova klijenta već imalo pozitivan učinak.
Mladić je uhićen 12. svibnja na autobusnom stajalištu u Islamu Latinskom, nedaleko naplatnih kućica Zadar 1, a policajci su mu tom prilikom u automobilu pronašli putnu torbu s 57,59 grama speeda zapakiranih u PVC vrećici te jednu papirnatu vrećicu s 25 sličica natopljenih LSD-om. Županijsko odvjetništvo teretilo ga je za namjeru daljnje preprodaje pronađene droge koju je kupio od nepoznate osobe iz Zagreba. Pretragom njegove kuće pronađena mu je i jedna vaga s tragovima amfetamina te vrećica s 60,95 grama laktoze namijenjene miješanju s drogom radi povećanja mase.