Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Jolić: Preuzimam dio odgovornosti

Autor: Roman Morović

05.08.2012. 22:00
Jolić: Preuzimam dio odgovornosti

Foto: Zvonko KUCELIN



IVAN JOLIĆ, ZADAR


Preuzimam dio odgovornosti
– Da je prvo poluvrijeme završilo 1:0, mislim da bismo imali velike šanse za pobjedu. I mi i Hajduk smo imali dobre prilike u prvom dijelu, ali u drugi dio nismo dobro ušli kao u prvi. To je na kraju rezultiralo porazom.
Koji je bio uzrok vašeg izlaska iz igre?
– Posljednja tri dana sam trenirao pod temperaturom i noge me nisu baš slušale u drugom poluvremenu. Zato sam izišao.
Postigli ste prvi gol u dresu Zadra.
– Drago mi je zbog pogotka, ali kada se izgubi utakmica i gol gubi na vrijednosti. Nemam 18 godina da se veselim ne znam kako zbog pogotka. Imam 32 godine i važno mi je da naš timski rad donese momčadi bodove, što je u ovoj ligi najvažnije. A hoću li ja zabiti ili neću, to pada u drugi plan. Krivo mi je jer smo prvo poluvrijeme odigrali vrlo dobro i ne znam koji je bio razlog pada u drugom. Mogu preuzeti dio odgovornosti na sebe, jer ulazak u drugo poluvrijeme nije bio dovoljno kvalitetan zbog grčeva uzrokovanih temperaturom.
Slijedi Slaven Belupo u Koprivnici pa Dinamo na Stanovima.
– Prve dvije utakmice smo odigrali 0-0 i pokazali da možemo igrati dobro i u gostima. Sada smo pokazali da možemo doma stvarati šanse i zabijati golove. Ni Slaven Belupu neće biti lako protiv nas, a sigurno ni Dinamu na Stanovima. Idemo se dalje boriti za bodove u svakoj utakmici.
ANTONIJO JEŽINA
Obrana se igra od napada
– Možda bi bila druga priča da smo dobili prvo poluvrijeme, ali teško je sada o tome govoriti. Dobro smo ušli u utakmicu. Igrali smo visoko kako smo se dogovorili i stvarali prilike. Nažalost, iz naše pogreške smo primili gol i nismo uspjeli sačuvati prednost do odmora. U drugom poluvremenu, umjesto da uđemo isto kao i u prvo, dopustili smo njima da u sredini dominiraju. Tu smo i izgubili utakmicu. Trebali smo stajati čvršće u sredini, pustiti bokove i tako držati utakmicu u egalu.
U obrani niste bili čvrsti kao na prethodne dvije utakmice, kada niste primili gol.
– Obrana se igra od napada. U sredini smo trebali biti bliže jedan drugome i bliže njihovim igračima, ne dopuštati im da primaju loptu i daju dubinska proigravanja. Tamo smo primili golove. Nedostajalo nam je čvrstine u drugom dijelu. Tu je najviše izgubljeno. No, idemo dalje. Ne trebamo sada žaliti za propuštenim. Trebamo se okrenuti sljedećim utakmicama, prvenstvo je dugo i ne trebamo razbijati glavu.
IVAN ĆURJURIĆ
Bili smo bolja momčad
– Bili smo bolja momčad veći dio utakmice. Imali smo bolje prilike. Pokazali smo da možemo igrati protiv Hajduka i svih, tako reći, boljih momčadi. Žao mi je zbog ovog poraza. Sve šanse Hajduka bile su proizvod naših pogrešaka. Zabili su nam iz kontranapada, a mislim da smo mi imali bolje prilike, ali nažalost nismo zabili onoliko koliko smo trebali. U završnici smo kod 3-2 opet uhvatili priključak, ali nažalost nismo izdržali. Pogriješili smo i iz kontranapada primili još jedan gol, koji je definitivno značio kraj.
Zabili ste prekrasan pogodak za 3-2.
– Lijepo je zabiti gol, ali više bih volio da ga nisam zabio, a da smo uzeli bodove.
U sljedeća dva kola očekuje vas još teži posao.
– Čekaju nas dvije teške utakmice protiv dviju momčadi iz Europe. Mislim da možemo igrati sa svakim bilo gdje, što smo pokazali u Rijeci. Trebamo biti čvrsti i čekati naše prilike iz kontranapada. Siguran sam da ćemo imati šanse, samo ih treba iskoristiti, što protiv Hajduka nismo napravili. Možemo izvući povoljne rezultate i u Koprivnici i protiv Dinama.
IVAN VUKOVIĆ, HAJDUK
Zaslužili smo pobjedu
– Uzeli smo bodove na vrlo teškom gostovanju i jako smo sretni zbog toga. Nismo baš dobro počeli, napravili smo neke pogreške, ali smo nakon primljrnog pogotka zaigrali bolje. Važno je što smo do poluvremena uspjeli izjednačiti, a u drugom smo zasluženo došli do pobjede. Drago mi je da sam sudjelovao u preokretu sa pogotkom i asistencijom. Spreman sam i u nastavku sezone dati ono što se od mene očekuje.