Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nismo imali novca za jednu Noć, kako će ga biti za više njih?

Autor: Irena Jurjević

05.08.2012. 22:00
Nismo imali novca za jednu Noć, kako će ga biti za više njih?

Foto: Zvonko KUCELIN



U deset godina uspjeli smo napraviti jedinu manifestaciju na Jadranu na kojoj su zabranjeni ćevapi, pljeskavice i svi ostali proizvodi od mljevena mesa uvriježeni na feštama, ističe Stojaković


Na prijedlog gradonačelnika Zvonimira Vrančića da bi se Noć punog miseca trebala održavati više puta od proljeća do jeseni njezin idejni tvorac Neven Stojaković uopće nema prigovora, ukoliko je to ikako moguće jer do sada nije nije bilo novca niti za jednu, i kaže:
– Mi uopće nismo tražili nekoliko dana u komadu za Noć punog miseca. Tražili smo da bude jedan dan, ali kako nisu mogli dati novac za to, ponudili su nam ovu opciju od više dana. Natječaji turističke zajednice se prekasno otvaraju i to je jedan od razloga zašto nismo uspjeli reagirati ove godine prema sponzorima. Ali ovaj prijedlog da se održava više puta… Kako bi se uopće mogla održavati više puta kada nema novca ni za jednu Noć puno miseca? Inače, ne bih imao ništa protiv toga, volio bih da se to dogodi jedan put u petom i u devetom mjesecu, s time da bi te Noći u petom i devetom mjesecu sigurno bile upola manje obimom i interesom, kazao je.
Spekulacije o sigurnosti hrane
Prokomentirao je i kritike gradonačelnika na nedovoljnu sigurnost hrane što je posluživana prijašnjih godina na manifestaciji.
– To su sve neprovjerene informacije na razini špekulacija i to može reći bilo tko. Da je on to sam doživio, probao i rekao meni, ja bih mu vjerovao. A i tamo je ponuda tako velika da nitko nikog ne tjera da kupuje sendvič po 20 kuna, izbor je prevelik i to nije jedini štand s pršutom, kazao je Stojaković, dodajući da su oni kao organizatori pokušali uvesti jedinstvene cijene za sve, ali je to bilo neizvedivo.
– Ponuda na Noći punog miseca trebala bi biti autohtona, kvalitetna i pristupačna. Mi nikada nikomu nismo izdavali štandove bez provjere kao ni ljudima koji te večeri žele samo komercijalno zaraditi jer to nije fešta, već manifestacija. Toga nepisanog pravila smo se nastojali držati od početka, kazao je Stojaković, ističući pritom kako su svi loši, sporadični slučajevi bili oni koji su na Noć punog miseca došli ‘pod pritiskom raznih struktura’:
– Onog trena kad bih rekao ‘Ne možeš, ne zadovoljavaš, ne uklapaš se’ sutra bi počeli zvoniti telefoni, i iz ministarstva ako treba. Pritisci započinju i tada se otvara Pandorina kutija i mi postajemo nemoćni.
Neki su ulazili preko teških veza
A problemi su počeli onog trenutka kada je nestalo novca za manifestaciju.
– U deset godina smo uspjeli napraviti jedinu manifestaciju na Jadranu na kojoj su zabranjeni ćevapi, pljeskavice i svi ostali proizvodi od mljevena mesa uvriježeni na feštama. I sada nam osporavaju da je nekoliko štandova, koji su ušli preko teških veza, držalo sendvič s fetom pršuta po 20 kuna. U tom slučaju naš angažman i želja da to bude nešto kvalitetno su u potpunosti podcijenjeni.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU