Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Poveli, pa mlijeko prosuli

Autor: Drago Bajković

05.08.2012. 22:00
Poveli, pa mlijeko prosuli

Foto: Zvonko KUCELIN



U 3. kolu Prve HNL Zadra je na Stanovima doživio neugodan poraz od Hajduka. Unatoč početnom vodstvu momčad Dalibora Zebića je u obrani napravila previše pogreška i Splićnima praktički darovala ovu pobjedu. Hajduk rastrčan i dominantan, posebno u drugom poluvremenu, Zadar praktički nevidljiv u drugih 45 minuta.
Već u 1. minuti Zadrani su stvorili 100-postotnu priliku. Banović je ubacio s lijevog boka, Vršajević promašio loptu koja je na 10-ak metara pronašla Ćurjurića. Jedan lažnjak i udarac, lopta odlazi pored desne vratnice u gol aut. Uslijedila je stanka od desetak minuta bez izrazitih prigoda na obje strane, a onda je Hajduk imao prigodu za pamćenje. I promašio. Oremuš se prošetao kroz obranu Zadra, nanizao 4-5 igrača, zaobišao i nemoćnog Ježinu, a onda je s nekoliko metara promašio – nemoguće. Dugo će Oremuš pamtiti ovaj promašaj a najvjerojatnije će na kraju sezone konkurirati za promašaj godine. A onda je Zadar kaznio taj promašaj. Jolić je u 14. minuti oprobao udarac s desetak metara, Blažević je obranio.
Jolićev prvijenac
Međutim, minutu kasnije Hajduku nije bilo spasa. Ćurjurić je ubacio s desne strane, Banović u kaznenom prostoru nije dobro zahvatio loptu koja se dokotrljala do Jolića. Zadrov napadač nije dvijio niti sekunde, opalio i lopta je odsjela u mreži iza gostujućeg vratara – 1:0. Prvi je to zgoditak Zadra u ovoj sezoni, a također i Jolićev premijerni od dolaska u Zadar. U 18. minuti Stojanović je iz slobodnjaka s oko 30 metara u pokušaju centriranja pogodio vratnicu Ježininih vratiju. Vidjelo se da se Hajduk neće tako lako predati. Igrala se 22. minuta kada je Ćurjurić ubacio s desnog boka, a Jerbić pucao preko gostujućih vratiju. U 27. i 28. minuti dvaput je na muke Hajduk stavio Ivan Anton Vasilj. Najprije je okomito ušao u šesnaesterac gostiju i dobro zagrijao Blaževića. Minutu kasnije je tukao s 30 metara, lopta je prohujala tik iznad grede gostujućeg gola.
A onda je Hajduk izjednačio, praktički iz bezazlene situacije za Zadrane. Nekoliko igrača u Zadrovoj obrani je promašilo loptu koje se dokopao Vukušić i s 10 metara uz odbijanac zatresao mrežu Ježine – 1:1. U 38. minuti ponovno tuče Vasilj s 20-ak metara, opet je Blažević na visini zadatka. Igrala se 44. minuta kada su gosti ponovno opasno zaprijertili. Andrijašević je odapeo s ruba kaznenog prostora, Ježina uz krajnji napor ukrotio njegov udarac.
Krah u nastavku
Prvu polupriliku u drugom poluvremenu stvorio je Zadar. Vasilj je prošao po lijevoj strani u 57. minuti i oštro tukao, Blažević je siguran. U 65. minuti novi pogodak za goste iz Splita. Vuković je dobio jednu okomitu loptu i krenuo sam prema Ježini. S druge strane ga je pratio Caktaš kojeg Vuković upošljava, a ovome nije preostalo drugo nego s metara poslati loptu u praznu mrežu – 1:2. Dvije minute kasnije novi gol Hajduka. “Bili” su brzo povukli jednu kontru sa svoje polovice, Andrijašević je vukao loptu pedesetak metara i kada su svi mislili da će uposliti nekog od svojih napadača odapeo je s ruba kaznenog prostora i pogodio donji lijevi kut nemoćnog Ježine – 1:3. Zadar je u 81. minuti uspio smanjiti rezultat. Ivančić je izborio slobodan udrac na 25 metara od Blaževićevih vratiju. Ćurjurić je uzeo dugčak zalet i “skinuo paučinu” s gornjeg lijevog kuta Blaževićevih vratiju – 2:3. Točku na “i” u 88. minuti stavlja Vuković nakon što ga je u jednoj kontri fantastično pronašao Ozobić. Pokušao je Zadra još preko Bilavera koji pogđa vratnicu, i Banovića koji je išao jedan na jedan protiv Blaževića, ali ništa od smanjenja vodstva. Potpuno zaslužena pobjeda Hajduka.


ZADAR – HAJDUK 2:4


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja. 3.000. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb). Pomoćnici: Josip Havaić (Koprivnica) i Andrija Olujić (Zagreb). Strijelci: 1:0 Jolić (15′), 1:1 Vukušić (34′), 1:2 Caktaš (66′), 1:3 Andrijašević (68′), 2:3 Ćurjurić (81′) 2:4 Vuković (88′). Žuti kartoni: Stojanović (Hajduk).
ZADAR: Ježina 5, Jerbić 5,5, Prahić 5,5, Bilen 5, Vasilj 5,5 (od 77. Sarić -), Begonja 5 (od 64. Gržan 5), Surać 6, Banović 5,5, Bilaver 5,5, Ćurjurić 6, Jolić 6 (od 67. Ivančić 5). Trener: Dalibor Zebić.
HAJDUK: Blažević 6, Maloča 6, Milović 6, Stojanović 6, Vršajević 5,5, Andrijašević 6,5, Radošević 6, Oremuš 6 (od 87. Ozobić 6), Caktaš 6,5, Vukušić 6,5 (od 58. Vuković 6,5), Maglica 6 (od 78. Milić -). Trener: Mišo Krstičević.




Opet taj semafor


Opet Zadrani nisu mogli pratiti kretanje rezultata i vrijeme na semaforu u Stanovima. Iako je semafor upaljen, on je umjesto zgoditaka i satnice pokazivao datum. Pred kraj prvog poluvremena semafor je resetiran i vraćen na početno i vrijeme i rezultat. Oko 50. minute upisan je i trenutačni rezultat 1:1. Rezultat se kasnije mijenjao, ali vrijeme je ostalo na početnih 00.00.


Ulaznice 50 kuna


Gostovanje Hajduka na Stanovima su shvatili i kao dobru priliku za zaradu pa je cijena ulaznica umjesto uobičajenih 30 bila 50 kuna. Tako se ponovila situacija iz prošle sezone kada se ulaz na utakmice s Hajdukom i Dinamom plaćao 50 kuna.