Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Spoj tradicionalnog i modernog

Autor: Jelica Farkaš

05.08.2012. 22:00
Spoj tradicionalnog i modernog


Uz već standardne štandove na kojima domaći izlagači nude domaće proizvode, najviše maslinova ulja i vina te proizvode od smokava i slične delicije ovog kraja, redali su se i nastupi gostujućih glazbenih i plesnih skupina


I ovog vikenda na Trgu Brce u Biogradu na Moru, nastavljeno je održavanje prigodnih priredbi u sklopu projekta Spoj tradicionalnog i modernog. Tako uz već standardne štandove, na kojima domaći izlagači nude tradicijske suvenire, domaće proizvode, među ostalim najviše maslinova ulja i vina te proizvode od smokava i slične delicije ovog kraja, redali su se i nastupi gostujućih glazbenih i plesnih skupina. U Biograd su stigli članovi KUD-a Šokadija, iz mjesta Bocanjevci kod Belišća u Slavoniji. Šetnja gradom u živopisnim nošnjama iz srca Slavonije bila je zanimljiva za goste koji su popunili prostor na trgu. Iznimno lijepe i šarolike nošnje od ručno izrađene čipke svidjele su se svima, a posebno stranim gostima koji su ih rado slikali. Kroz napjeve, kolo i ples predstavili su svoje mjesto i šire područje iz Slavonije iz kojeg dolaze.
I u nastavku ljeta, na Trgu Brce će se nastaviti održavati slične priredbe koje imaju za cilj promoviranje starih tradicijskih zanata i proizvoda, te kulturne baštine ovoga kraja, ali i gostiju iz svih dijelova Hrvatske.