Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zaprašila se Crljenica

Autor: Ivica Gjergja

05.08.2012. 22:00
Zaprašila se Crljenica

Foto: Filip BRALA



Nastupilo je šesnaest MMA boraca koji su imali ukupno osam borbi pred punim tribinama igrališta u središtu Bibinja


U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Bibinjama je pod pokroviteljstvom Općine Bibinje i TZ Bibinja, a u organizaciji MMA kluba Piranha Sesvete te Team MI6 Benkovac održan borilački program pod nazivom Fight For Victory. Riječ je o međunarodnom ultimate fight događaju na kojem je nastupilo šesnaest MMA boraca koji su imali ukupno osam borbi za dva i pola sata pred punim tribinama igrališta Crljenica u središtu Bibinja. Pred početak borbi minutom šutnje odana je počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te žrtvama za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske. Sve je to popratila i bakljada domaćih navijača. Organizatori nisu propustili priliku sjetiti se i Franka Lisice, prvog poginulog redarstvenika u Domovinskom ratu iz Zadarske županije.
Prvi u oktogonu u MMA kategoriji 74 kg našli su se Ahmed Vila (Pretorijan, Sarajevo) i Luka Vukas (Piranha team Sesvete). Borba je trajala jednu rundu od pet minuta, a pobijedio je jednoglasnom odlukom Vila.
U drugoj borbi (84 kg) u dvije runde po pet minuta borili su se Milan Klemenčić (Shark gym, Karlovac) i Mario Makarić (ECT ZG). Makarić je pobijedio prekidom u prvoj rundi. U kategoriji do 84 kg borili su se Marko Lukačić (Bandog team Zadar) i Manuel Karić (Pirannha gym Kastav). Lukačić, Zadranin s biogradskom adresom, slavio je prekidom u prvoj rundi. Dvije runde po pet minuta odradili su u kategoriji iznad 84 kg Marko Leljak (ECT ZG) i Zoran Đođ (X Bjelovar), a odlukom sudaca pobijedio je Đođ.
U petoj borbi (-74 kg) Donat Rapi (Pirannha gym Kastav) pobijedio je Dževada Muftića (Pretorijan, Sarajevo). U kategoriji do 93 kg domaći borac Toni Sikirić poražen je od Nijemca Simona Fiesa. Sikirić je na početku bio dominantniji, želio je odmah završiti posao, no Nijemac se uspio izvući i ostvariti pobjedu u prvoj rundi.
Sedma borba pripala je Marku Igrcu (Pirana team Sesvete) koji je u prvoj rundi porazio je Marija Jagatića (Shark gym Karlovac).
Borba večeri odvijala se između Dubrovčanina Ante Delije i Poljaka Krištofa Nataške (+93 kg). Uz podršku publike u drugoj rundi slavio je Delija.
– Uz ovakvo navijanje nisam mogao izgubiti iako je Krištof odličan borac – rekao je Delija.
– Priredbu mogu ocijeniti čistom desetkom. Borbe su bile izvrsne – izjavio je Zoran Šinković, jedan od sudaca.
Elvis Nakić, organizator, naglasio je “otvorenost za daljnju suradnju”, a Nino Šimunić, bibinjski načelnik je zaključio:
– Mi jesmo i bit ćemo dio naših branitelja u čiju čast smo i napravili ovakav program.