Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zebić: Nismo znali hoćemo li naprijed ili natrag

Autor: Drago Bajković

05.08.2012. 22:00
Zebić: Nismo znali hoćemo li naprijed ili natrag

Foto: Vedran SITNICA



Primili smo prvi gol nakon pogreške, praktički smo darovali gol Hajduku. Taj trenutak je bio odlučujući – smatra Dalibor Zebić


Nakon utakmice  treneri Mišo Krstičević i Dalibor Zebić bili su prilično  mirni, dok nisu počeli davati  izjave teško je bilo dokučiti  tko je pobjednik, a tko gubitnik večeri. Nakon uvodnih  riječi Josipa Bajla, predsjednika Zadra, i čestitki Hajduku, prvi je riječ dobio Hajdukov trener.
– Kvalitetna utakmica s obje strane, s puno golova u  kojoj smo se mi bolje snašli i  pobijedili. Zadar je na isteku  utakmice imao dvije 100-postotne prilike i sve se u trenutku moglo okrenuti. Ovo je  nogomet koji vraća gledatelje  na stadione i zbog toga sam  sretan. A sretan sam i zbog  kohezije u mojoj momčadi i  navijača za koju se nadam da  će što dulje trajati.
Krstičevića su novinari  upitali zašto je mijenjao Vukušića sredinom drugog poluvremena.
– Vukušić je odigrao šest  utakmica u nizu i ocijenio  sam da je bolje malo ga odmoriti. Trebat će nam za gostovanje kod Intera, a zna se  da je to igrač koji je u izlogu i  smatram da nije bila loša  odluka zamijeniti ga. Nije  ozlijeđen, a nadam se da nije  ni povrijeđen.
Dalibor Zebić, trener Zadra, bio je nešto tmurnijeg  raspoloženja od kolege mu  na klupi Hajduka.
– I mi i Hajduk smo odigrali  utakmicu za gledatelje koji su  na kraju vidjeli šest golova. U  dvoboju u kojem su obrane  imale sporedne uloge Hajduk  se bolje snašao i zasluženo  pobijedio. Dvije kontre u  drugom poluvremenu su nas  potpuno izbacile iz kolosijeka i otjerale u poraz. Premalo  je bilo samopouzdanja u mojih igrača, vjere da se ova  utakmica može dobiti.
Zebić je relativno zadovoljan prvim, ali ne i drugim  poluvremenom.
– U prvom dijelu smo igrali  dosta dobro, stvarali šanse,  ali ih nažalost nismo iskoristili. U nastavak smo ušli  kao da ne znamo hoćemo li  prema naprijed ili prema natrag i potpuno se izgubili. I  dalje nam se događa da stvarano previše šansi za tako  malo golova. Idemo dalje,  okrećemo se sljedećoj utakmici, a svakome je jasno da će  svaki bod biti zlata vrijedan.
Odlučujućim terenutkom  Zebić je ocijenio izjednačujući gol Hajduka.
– Primili smo prvi gol nakon pogreške, praktički smo  darovali gol Hajduku. Taj trenutak je bio odlučujući. Dali  smo puno prostora Hajdukovim brzim igračima koji su  to u nastavku utakmice znali  iskoristiti – podvukao je Zebić.