Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dirljiv oproštaj od svećenika Juričina

Autor: Z L

05.08.2013. 22:00
Dirljiv oproštaj od svećenika Juričina


– Budući da se don Damir Juričin nakon 10 godina djelovanja u župi Ražanac praktički oprostio od našeg kraja, svi mladi iz Krneze darovali su mu sliku u znak sjećanja na ovo malo mjesto


Svoj obol obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja dali su i mještani Krneze, u općini Ražanac. Uz ostale manifestacije u tom je mjestu, na igralištu uz Dva bunara, već treću godinu za redom održan turnir na male branke Krneza kup 2013.
Profitirali Čolaci i Jelinić
Tradicionalno turnir okuplja osam seoskih ekipa, a poseban je po tome što se igra na travnatom igralištu dimenzija 15×7  u sustavu “3 na 3”. Dvije godine za redom turnir je osvajala momčad Bile Brajde, koja je ovu godinu osvojila 2. mjesto, a ovogodišnji pobjednici turnira bili su Čolaci, a 3. mjesto osvojila je ekipa Bezimenih.
U finalnoj večeri, osim sportskih zbivanja upriličena je i bogata tombola koja je uključivala niz nagrada, uglavnom  domaćih proizvoda iz ovog plodnog područja. Glavna nagrada, u donaciji agencije Plava Laguna, bila je besplatan odlazak na Kornate za dvije osobe. Nagrada je pripala Borisu Jeliniću, a koga će on povesti sa sobom njegova je stvar.  Završnoj večeri nazočili su i načelnik Općine Ražanac Nikola Miletić, koji je dodijelio nagrade za prvo mjesto te svećenik don Damir Juričin koji je dodijelio nagrade za preostala dva mjesta.
Nesebična pomoć mještana
– Budući da se don Damir Juričin nakon 10 godina djelovanja u župi Ražanac praktički oprostio od našeg kraja, svi mladi iz Krneze darovali su mu sliku u znak sjećanja na ovo malo mjesto. Od ostalih uglednih gostiju spomenimo Božu Čolaka i Nedjeljka Jovića koji su svojom nazočnošću dodatno uveličali naš događaj. 
– Isto tako zahvalio bih svim mještanima i ljudima dobre volje te našim sponzorima koji su svaku večer pekli ribu i meso i koji su dali svoj obol u organizaciji turnira, poručio je u ime organizatora Petar Matak, jedan od začetnika događanja na Dva bunara i organizatora turnira Krneza kup 2013.


Plasman




1. Ekipa Čolaci: Krešo Čolak, Ivan Čolak, Hrvoje Čolak, Mate Čolak, Toni Čolak.
2. Bila Brajda: Šime Matak, Josip Matak, Ante Jordan, Petar Matak i Luka Matak,
3. Bezimeni: Frane Čolak, Petar Čolak, Dominik Erdežli, Dragan Čolak i Marko Čolak,
4. Brijuni: Marko Katić, Mile Zekanović, Šime Dokoza, Duje Lazanja.