Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobijedili sami sebe

Autor:

06.12.2009. 23:00
Pobijedili sami sebe

Foto: Šime ĆURKO



Put Istre, suprotno uobičajenom, rukometaši Zadar Slada ovaj su se put zaputili još u petak, no i raniji termin 12. kola očito nije razbudio Palekine igrače, a Arena Jadrograd nanijela im je i treći ovosezonski poraz (24:21). Ova je utakmica bila neuobičajena i po malom broju golova te niti jednom isključenju na obje strane, dok s druge strane, Zadar Slad ipak nije uspio skinuti stigmu posrtanja u ovosezonskim težim (gostujućim) susretima. Dom sportova Mate Parlov u Puli posvjedočio je tako ogledu u kojem su Zadrani praktički pobijedili sami sebe. Kako?
Prvo poluvrijeme ponudilo je slabo izdanje rukometaša iz Mocira, a obilježeno je brojnim promašajima iz naizgled jednostavnih prilika za realizaciju. Ovaj put nije u pitanju bila slaba 3-2-1 te Zadrani u drugom dijelu ipak hvataju priključak. U 50. minuti činilo se da se stvari pomalo okreću u korist Slada. Kod rezultata 17:18 za Zadar, Ninčević ne uspijeva realizirati sedmerac te uvesti svoje u završnicu s kakvom-takvom prednošću. Momčad Slavice Bonić daje im potom još jednu priliku pošto u sljedećem napadu opet ne pospremaju loptu u Balentovu mrežu. No, kako je red uzvratiti poklonjeno, gostujuća sedmorka upravo to i čini, međutim, Arena će ovaj put znati iskoristiti ponuđeno te uzeti dva nova boda.
– Što reći o utakmici u kojoj promašite 15 i više zicera?! Sami smo krivi za ovaj poraz, stoga ne smijemo tražiti alibi. Samo 21 postignuti gol ne govori o izvrsnom izdanju Arene u obrani, već o našoj katastrofalnoj realizaciji u napadu – nakon poraza u Puli rekao je Roko Paleka, trener Zadar Slada.


ARENA JADROGRAD 24 (13) – ZADAR SLAD 24 (13)


PULA – Dom sportova Mate Parlov. Gledatelja: 100.
Suci: Matić (Petrinja) i Zečević (Zagreb).
ARENA JADROGRAD: Popović, Krajinović 2, Brajuha, Dobrila, Osmić 1, Barišić 6, Rožman, Bašić 6, Bonić, Breščić 6 (6), Tomašev 3, Špac, Rašeta, Badurina. Trenerica: Slavica Bonić.
ZADAR SLAD: Balent (8), Cota, Vučković 1, Vidak, Jerak, Buovac 3, Ninčević 11 (6), Peša, Brkljača 1, Humbolt, Markić, Bašić 3, Čirjak, Žeravica 2. Trener: Roko Paleka.
Sedmerci: Arena Jadrograd 6 (7); Zadar Slad 6 (7).
Isključenja: Arena Jadrograd 0 minuta, Zadar Slad 0 minuta.




 


Matija Merhar u reprezentaciji


Na popisu 24 kandidata za rukometnu reprezentaciju mlađih kadeta (1994.), koju vodi Slavko Goluža, je i Matija Merhar, član Zadar Slada. Reprezentativci će se okupiti u Dugom Selu.
– Nakon prvog okupljanja ove generacije u rujnu, sada smo pozvali neka nova imena. Cilj je napraviti dobru selekciju kako bismo dobili novu uspješnu generaciju. U šest zajedničkih dana odradit ćemo desetak treninga. Na svakom će treningu igrati dvije nove ekipe, dakle svi pozvani će dobiti prigodu pokazati sve što znaju i mogu – rekao je Goluža.