Zapivaj mi moje grlo jasno

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Dvanaestu godinu za redom u Škabrnji je preksinoć održana večer folklora pod nazivom „Zapivaj mi moje grlo jasno". U organizaciji KUD-a Škabrnja, ove godine su na Trgu Franje Tuđmana nastupili KUD-ovi: Fortuna iz Ražanca, Ivan Duknović iz Vinišća, Košute iz Košuta te Sv. Nikola Tavelić iz Lišana Ostrovički. Na večeri je, također sudjelovao i folklorni ansambl Dr. Ante Starčević iz Gospića i ženska klapa Zemunik Donji.

- Riječ je o tradicionalnoj večeri folklora kojoj je cilj promicanje kulturne baštine svojih mjesta. Kroz naš KUD Škabrnja koji je i nositelj kulturnih događanja u mjestu, prošlo je oko 40 članova iz Škabrnje i Prkosa, dok ih danas aktivno djeluje 23. Njegujemo orzenje, ples kukulešće, biračko kolo i četverokorak, rekla nam je prije nastupa svog KUD-a, predsjednica Blaženka Tadić.

Otvorivši večer folklora, sve škabrnjske goste je pozdravila donačelnica Općine Kristina Erlić napominjući da je manifestacija ove godine ušla u službeni program obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja u Zadarskoj županiji. U pauzi između dva nastupa prikazan je film o 13 godina djelovanja KUD-a Škabrnje kojeg je režirao Ivica Jurić Nijemac. Promovirana je, također i knjiga dugogodišnjeg škabrnjskog učitelja Mile Bašića pod nazivom Rječnik govora mjesta Škabrnje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno