Na Pagu uhićen Slovenac s tjeralice

Slika korisnika admin
PIXSELL

Rezultati šestog tjedna policijske akcije Insula koju provodi Ravnateljstvo policije u suradnji sa zadarskim i ličko-senjskim policajcima na otoku Pagu ne zaostaju nimalo za prethodnima.

Iako su policijska postupanja usmjerena na prevenciju, otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela i prekršaja na području otoka Paga u turističkoj sezoni 2015. zbog počinjenih prekršaja kažnjeno je ukupno 60 osoba, a desetak zbog kaznenih djela.

Najviše ih je i ovaj tjedan kažnjeno zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, ukupno 60 i to 18 talijanskih državljana, devet čeških, osam hrvatskih, sedam državljana Švicarske i SR Njemačke, šest slovačkih državljana i po jedan državljanin Slovenije, Srbije, Turske, Austrije i Sjedinjenih Američkih Država.

Njima je oduzeto oko 89,2 grama marihuane, 4,2 grama hašiša, 25 jointa, 2,5 grama kokaina, 6,59 grama amfetamina, 44 tableta MDMA, 5,2 grama MDMA, 11 tableta ecstasyja 2,46 grama ketamina i jedna "drobilica" za marihuanu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv svih počinitelja policajci su podnijeli obvezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge nadležnim Prekršajnim sudovima, a naplaćeno je više od 140.000 kuna novčanih kazni.

Policija je u istom vremenu procesuirala i pet stranih državljana zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, pa su 25-godišnjaku oduzeli 13 tableta MDMA i oko 3,2 grama marihuane, 20-godišnjaku 42 tableta MDMA i oko 6,6 grama marihuane, njegovom vršnjaku oko 23,3 grama marihuane, oko 3,9 grama hašiša, digitalnu vagu i 65 eura, a dvojici 29-godišnjaka 149 komada tableta MDMA i oko 5,4 grama MDMA, te 37 komada tableta MDMA.

- Po dovršetku kriminalističkih istraživanja sva petorica stranih državljana dovedena su pritvorskom nadzorniku u Zadru te je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru protiv njih podnijelo odgovarajuće kaznene prijave, izvijestili su iz policije navodeći kako su u prošlotjednoj akciji Insula na Pagu uhitili i jednog slovenskog državljanina za kojim je raspisana međunarodna tjeralica.

Policija provodi ovu akciju i ovaj, sedmi tjedan za redom, a rezultati ne izostaju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno