Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Posedarje domaćin inačici poznatih Igara bez granica

06.08.2019. 12:35
Posedarje domaćin inačici poznatih Igara bez granica


Popularne ljetne igre za sve generacije ove srijede dolaze u Posedarje u sklopu svoje međunarodne turneje. Nakon devet uspješnih sezona, 322 događaja i više od milijun prijeđenih kilometara, igre su u svoju desetu sezonu ušle kao punokrvni međunarodni projekt.
Brojna iznenađenja za publiku
Posedarje je već petu godinu za redom domaćin City Games-a, a ove godine poprima novo ruho, potpuno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za natjecateljske ekipe tako i za publiku.
Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. Na međunarodnom finalu Hrvatska će biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka, objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.
Hrvatsko kulturno bogatstvo
Kao i svake godine do sad, City Games nude obilje pozitivne energije, adrenalina i zabave te prigodu za druženje svim generacijama. Osmišljene da kroz zabavu i sport približe hrvatsko kulturno bogatstvo domaćim i inozemnim posjetiteljima, prerasle su u ozbiljan međunarodni projekt s ciljem povezivanja gradova i zemalja sudionica.
– Fair play, timski duh, prijateljstvo i pozitivna energija, snage su koje pokreću City Games. Pozivamo sve žitelje Posedarja kao i sve njihove prijatelje da nam se pridruže na rivi u Posedarju te da svojom nazočnošću uveličaju ovaj sportsko-zabavni događaj, pozvao je Krzyk.
Posedarje je već petu godinu za redom domaćin City Games-a, a ove godine poprima novo ruho, potpuno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za natjecateljske ekipe tako i za publiku.
Sportsko-zabavni spektakl
– O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa u ovoj sezoni, objavio je Miroslav Krzyk
Ovaj sportsko-zabavni spektakl sa statusom kvalifikacija, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 7. kolovoza na rivi u Posedarju sa početkom u 19.30 sati u organizaciji Općine Posedarje i agencije Adria events.
U Posedarju će se ekipe nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara kao što su leteći vaterpolo, morska košarka, alka u karijoli, streličari, utrka magaraca i konop.
– Nakon Posedarja City Games karavana nastavlja turneju po Hrvatskoj koja će se završiti velikim finalom, 20. kolovoza u Viru, zaključio je Krzyk