Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“OD BRANIMIRA DO ZVONIMIRA” Zbog pandemije koronavirusa nisu ulazili u Knin

06.08.2020. 11:25


I ove godine, tradicionalno zadarski Moto klub Beštije krenuo je jučer na svoj defile "od Branimira do Zvonimira" prema Kninu, kako bi bio dio dana ponosa i slave i obilježio jednu od najveličanstvenijih pobjeda Hrvatske vojske u Domovinskom ratu – Oluju. Kao i svake godine okupljanje je počelo već oko 9 sati na Branimiru, a u 10 sati prema Kninu je krenulo 100-injak članova Beštija i to ne samo iz Zadra, već i iz Zagreba, Ogulina, a nekolicina čak i iz Njemačke.
Ivan Babić tajnik je Moto kluba Beštije koji je osnovan 2006. godine. On je u Klubu već 11 godina, a sedmu godinu zaredom sudjeluju u defileu u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
– Beštije na ovaj način obilježavaju obljetnicu VRO Oluja već desetu godinu, neprestano. Mi smo organizatori, ali uvijek nam se pridruže i drugi lokalni, zadarski moto klubovi kao što je Vuk samotnjak, ali i dosta slobodnih bajkera pa je tako i ovaj put. Pridružili su nam se bajkeri iz okolnih gradova, došli su kolege i prijatelji i iz Zagreba, a nekolicina je i stranaca i to iz Njemačke, rekao je Babić objašnjavajući, kako se iz Zadra polako ide prema Benkovcu i Kninu.
Naš kolega fotoreporter i dugogodišnji član Beštija Vedran Sitnica koji je jučer "skitao" odnosno, vozio i snimao, objasnio je kako je predviđeno da se u Benkovcu stane, kako bi se zapalile svijeće i položili vijenci na spomeniku za sve poginule hrvatske branitelje te potom zajedno s kolegama motociklistima koji im se pridruže u Benkovcu, krenulo put Knina. Dodao je kako ove godine zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera nisu dio protokola kao prijašnjih godina, već su krenuli samoinicijativno jer kako je rekao naš Vedran, "bolje da propadne selo, nego običaji".
Zlatko Plazonjić potpredsjednik Moto kluba Beštije sudjeluje u defileu nekoliko posljednjih godina te je također, potvrdio kako ove godine nema protokola zbog pandemije i epidemioloških mjera. Malo će se družiti sa svojim kolegama iz kninskih klubova, ali neće ulaziti u Knin. Nakon toga predviđena je lagana vožnja istim putem prema Zadru.
I tako su članovi zadarskog Moto kluba "opakog" imena i ove godine koroni usprkos održali svoju tradiciju, obilježili Oluju i poklonili se svim hrvatskim braniteljima.


"Beštije na ovaj način obilježavaju obljetnicu VRO Oluja već desetu godinu, neprestano. Mi smo organizatori, ali uvijek nam se pridruže i drugi lokalni, zadarski moto klubovi kao što je Vuk samotnjak, ali i dosta slobodnih bajkera pa je tako i ovaj put. Pridružili su nam se bajkeri iz okolnih gradova"
Ivica BABIĆ