Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POVODOM 25. OBLJETNICE VRO OLUJA Antifašisti odali počast poginulim braniteljima

06.08.2020. 11:52


Povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja jučer su na zadarskom Gradskom groblju članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zadarske županije položili vijence i zapalili svijeće ispred Središnjeg križa te odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.
– Danas je jedan od dana u novijoj hrvatskoj povijesti kojeg se s poštivanjem sjećamo, te slavimo i poštujemo sve ono što je toga dana, prije 25 godina, s vojno-redarstvenom akcijom Oluja učinjeno i ostvareno. Mi antifašisti to radimo svake godine iz nekoliko razloga. To smatramo svojom obavezom, čašću i čini nam zadovoljstvo da to možemo činiti u slobodnoj Hrvatskoj. Time iskazujemo poseban pijetet svim žrtvama koje su u toj akciji i cijelom Domovinskom ratu ugradili svoje živote u temelj slobodne Hrvatske. Također, na ovaj način ujedno i odlučno izražavamo svoje protivljenje osvajačkoj politici Slobodana Miloševića i fašističkim metodama kojima se služio zloupotrijebljavajući svoj narod i veliki dio tadašnje vojske, kazao je jučer član predsjedništva Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra Joso Štulina dodajući kako je zadarskim antifašistima žao što njihova želja i napori da se svi stradali za slobodu Hrvatske ne tretiraju jednako i što se svima jednako ne odaje počast za njihovu žrtvi i muku koju su podnijeli.
Naglasio je i kako im je žao što ni ove godine antifašisti nisu uvršteni u zajednički protokol za odavanje počasti i polaganje vijenaca vezano uz ovu veliku godišnjicu u Kninu.
– To znači da nisu prepoznati naši napori i trud da stvorimo društvo tolerancije, pravde i jednakosti, društvo bez mržnje i društvo slobodnih ljudi bez podjela. Današnji događaji u Kninu upućuju na neke pozitivne pomake i to nas veseli, zaključio je Štulina te je svim građanima Republike Hrvatske čestitao praznik.