Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Radoš: Preporodit ćemo Đački dom

06.08.2021. 12:45


Stipici Radošu, dosadašnjem vršitelju dužnosti ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, službeno je potvrđen petogodišnji mandat. Radoš, koji se za ravnatelja kandidirao i na prvom natječaju prije godinu dana, kada je dosadašnji ravnatelj Ivan Đula otišao u mirovinu, na posljednjem je natječaju bio jedini kandidat za ravnatelja.


Projekti idu dalje
– Moju je kandidaturu podržao i Domski odbor, čime sam dokazao da sam dobar i sposoban kandidat za poziciju ravnatelja. Planova za budućnost je puno. Prvenstveno ću nastaviti raditi na realizaciji već započetih i dogovorenih projekata, kao što je projekt obnove i uređenja recepcije, koji je na samom završetku, a na jesen planiramo dva projekta. To je plinofikacija, za koju su već urađene sve predradnje i napravljen priključak. Na jesen kreće javna nabava za sve potrebne elemente. Drugi projekt je uređenje fasade i energetska obnova zgrade te postavljanje PVC stolarije. Prijavili smo se i Na HEP-ov natječaj, vrijedan milijun kuna, za ugradnju solarnih ploča i prelazak na obnovljive izvore energije, iz kojih bi osigurali grijanje vode i potrošnju struje, kazao je Radoš te dodao kako se uskoro sastaje sa državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem, kako bi razgovarali o financiranju nadolazećih projekta.


Dobra sezona i zapošljavanje
– Ovim projektima preporodit ćemo Đački dom te našim korisnicima i zaposlenicima osigurati ugodnije mjesto za život i rad. Drago mi je da su naše napore prepoznali učenici i njihovi roditelji, što potvrđuje i činjenica da su već na ljetnom roku popunjena sva upisna mjesta za učenike prvih razreda, koji su se ove godine prvi put za Dom prijavljivali online. Učenici viših razreda na red za upis dolaze na jesen. Ukoliko interes bude velik, planiramo i organizaciju dodatne dvije odgojne skupine, što znači da bismo trebali zaposliti i dodatne stručne djelatnike, ponajprije psihologa i logopeda, objasnio je Radoš, te zaključio kako je ova turistička sezona u Đačkom domu, koji preko ljeta ima dozvolu za komercijalno iznajmljivanje smještajnih kapaciteta, prošla bolje nego što su očekivali.