Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bogdanović: Jači smo nego lani

Autor: Viktor Bogut

05.09.2009. 22:00
Bogdanović: Jači smo nego lani

Foto: Filip BRALA



Mislim da nećemo imati problema osvojiti novo prvenstvo. Ipak smo još uvijek drugi svijet za ostatak lige. Ja se, iskreno, najviše pribojavam tkz. malih gostovanja gdje mi znamo imati problema. Zadar se s favoritima u gostima zna izvući bez ogrebotine, a problema imati u Novskoj, Slavonskom Brodu… – ističe Bogdanović.


Pripreme kuglača Zadra primiču se kraju. Ostala su još dvije pripremne utakmice, nakon kojih kreće sezona. Zadrani će tako u subotu u Splitu odigrati dvoboj s Poštarom, a dan kasnije će na svom terenu dočekati Velebit. Rezultati koje su Zadrani ostvarivali u pripremnim dvobojima zaista su impresivni, tako da je za vjerovati da će igrači trenera Šime Mijolovića spremni dočekati novu sezonu.
– Mislim da mi još nismo došli do svog maksimuma. Iako smo u pripremnim utakmicama igrali zaista dobro, ima tu još rezerve. Vjerujem da će naša forma biti na vrhuncu kada krenu natjecanje. Ipak su sada bile vrućine i nije bilo toliko ugodno igrati. Kada se uvjeti u kuglanama ipak poboljšaju, a mi odradimo posljednje pripremne utakmice, sve će doći na svoje mjesto – kazao je jedan od nositelja igre Zadra Branislav Bogdanović. Momčad Zadra u odnosu na prošlu sezonu nije doživjela veće promjene. No, otišao je Damir Fučkar, a stigao Konstantin Manev, što će samo po sebi donijeti određene promjene u momčadi.
– Menev voli igrati u prvoj postavi, što znači da bi Bogdanović mogao otići natrag..ha ha… Već nas je trener malo rotirao i vjerujem da tu neće biti problema. Meni se nije problem prilagoditi.
Može li Manev nadomjestiti Fučkara?
– Definitivno. Mislim da smo čak malo jači u odnosu na prošlu sezonu. Osim što je izvanredan igrač, Manev je pozitivna osoba koja će mnogo dati timu i na psihološkoj razini. Osim toga, vjerujem da će Duško Milanović i Mario Baljak imati mnogo bolje rezultate i sezonu nego lani. To dokazuju rušenjima u pripremnim utakmicama. Imamo jaku prvu postavu, kvalitetne zamjene među kojima su dva talantirana splitska igrača. Svi preduvjeti za uspjeh su tu – ističe Bogdanović, napomenuvši još jednu činjenicu koja ohrabruje igrače Zadra.
– Nakon dvije sezone Mocire će nam biti pravi domaći teren. Nakon Gospića i Splita, gdje smo u protekle dvije sezone igrali velik dio domaćih utakmica, ovaj put odmah krećemo u Mocirama. Potpuno smo se adaptirali i Zadar će ove sezone ponovo biti vrlo jak kod kuće. Prošle sezone smo velik dio prvog dijela sezone igrali u Splitu i teško se nakon toga bilo adaptirati na Mocire. Sada je situacija drukčija. Domaći igrači već sada postižu odlične rezultate, a i mi stranci se priključujemo.
Ove sezone nekoliko klubova se pojačalo. Konkurencija u domaćem prvenstvu nije bezazlena?
– Slažem se, no vjerujem da smo mi i dalje najveći favoriti za titulu. To nije prepotentna izjava već objektivna. Mislim da nećemo imati problema osvojiti novo prvenstvo. Ipak smo još uvijek drugi svijet za ostatak lige. Ja se, iskreno, najviše pribojavam tzv. malih gostovanja gdje mi znamo imati problema. Zadar se s favoritima u gostima zna izvući bez ogrebotine, a problema imati u Novskoj, Slavonskom Brodu… Zaprešić nam je ove sezone najveći konkurent. Tu su još Grmoščica, Konikom, Kandit… Adrienen je ostao bez nekoliko jakih igrača i ispali su iz kategorije klubova koji će se boriti za vrh.
Već krajem rujna na rasporedu je i prvi međunarodni izazov. U Budimpešti se održava natjecanje Svjetkog Kupa.
– To će biti zaista veliki izazov. Mnoge momčadi su se pojačale. Tu će se naći sedam super jakih momčadi. Mađari su jaki, Austrijanci isto. Srbi i Slovaci su se pojačali i prolongirali u glavne favorite. Bit će veliki uspjeh ući među prve četiri i onda se potući za medalje – dodao je Bogdanović, zaključivši:
– Svi jedva čekamo da krene sezona.