Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rukometaši neriješeno s Čelikom

Autor:

05.09.2009. 22:00
Rukometaši neriješeno s Čelikom

Foto: Filip BRALA



Drugi dan zaredom rukometaši Zadar Slad Ice-creama odigrali su prijateljsku utakmicu u dvorani Mocire. Nakon slovenske Sevnice u petak su ugostili Čelik iz Zenice, novog bosansko-hercegovačkog prvoligaša. Iako je susret završio neriješenim rezultatom, igra domaćina, posebno u prvom poluvremenu, pokazuje kako bi Zadar Slad mogao biti među glavnim kandidatima za ulazak u Premijer ligu.
Gosti iz Zenice poveli su golom Osmana iz sedmerca u 3. minuti. Zadrani ubrzo odgovaraju te se do sredine prvog poluvremena igra u ritmu gol za gol. Koncentriranijom obranom i povezujući nekoliko dobrih napada domaći rukometaši bilježe prvu rezultatsku prednost. Suhi list Jeraka iz sedmerca kojim je Zadar poveo 9:6, prisilio je gostujećeg trenera Zlatka Saračevića na traženje minute odmora. Ona nije imala željeni učinak pošto je semafor u Mocirama u idućim minutama pokazivao i pet golova razlike za Zadar Slad. Čelikova obrana 5-1 uspjela je pred kraj poluvremena smanjiti zaostatak, tako da se na odmor odlazi rezultatom 14:11. Izabranici Roka Paleke otvorili su i drugi dio utakmice dobrom igrom te veći dio poluvremena uspijevaju zadržati stečenu prednost. No, slab protok lopte i nekoliko nerealiziranih zicera doveli su do izjednačenja u 49. minuti, a potom u istoj minuti i vodstva Čelika.
Završne minute je uz odličnu igru Bajramovića, gostujućeg lijevog vanjskog, obilježila i minimalna prednost Zadra koju, nažalost, ne uspijevaju zadržati do kraja. Buovac i Bašić bili su najveća enigma za iskusnog Čelikova vratara Jukića.
Nino Jerak, dirigent zadarskih napada, u drugom poluvremenu nije ulazio u igru. Posumnjavši na obnavljanje ozljede, potražili smo ga nakon susreta:
– Osjetio sam bolove pa pretpostavljam da trener nije htio riskirati sa mnom u nastavku. Takvi bolovi nisu neuobičajeni nakon operacije pa nema razloga za paniku – rekao je Jerak o ozljedi, osvrnuvši se zatim na igru svoje momčadi i skori početak prvenstva:
– Kao i večer prije, odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme. Kasnije smo nepotrebno žurili, išli na silu i forsirali individualna rješenja. No, i teški uvjeti zbog vrućine, sigurno su utjecali na pad koncentracije – Nino je govorio o uvjetima “saune” u Mocirama.
– U prva četiri kola imamo tri gostovanja. Ako ih odradimo uspješno, možemo se kasnije nadati dobrom plasmanu. Kada se vrati Žeravica trebali bismo konkurirati za sam vrh – zaključio je Jerak.


 ZADAR SLAD – ČELIK ZENICA 27:27


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Dujić (Zadar), Čubrić (Zadar).
ZADAR SLAD: Balent, Cota, Buovac 8, Brkljača 2, Peša, Jerak 3 (1), Merhar 2, Humbolt, Markić 1, Šimičević, Bašić 7, Marinović, Torbarina, Vučković 4. Trener: Roko Paleka.
ČELIK: Jukić, Mulahalilović, Vidimlić, Ćosić, Gušić 3, Ekanović, Samak, Bajramović 9, Begagić 3, Osman 4, Ćuran 4, Skopljar 2, Begović, Savković 2, Turić. Trener: Zlatko Saračević.
Sedmerci: Zadar Slad 6 (3); Čelik 3 (3).
Isključenja: Zadar Slad 4 minute, Čelik 4 minute.