Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Specijalizacije od 14. rujna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

05.09.2009. 22:00
Specijalizacije od 14. rujna

Foto: Vedran SITNICA



Jedanaestero specijalizanata, izabranih na natječaju za prijem specijalizanata, koji je sredinom mjeseca svibnja ove godine raspisala zadarska Opća bolnica 14. rujna počinju s radom. Riječ je o dvoje specijalizanata iz interne medicine te po jednim iz psihijatrije, transfuzijske medicine, oftalmologije, neurologije, radiologije, medicinske biokemije i laboratorijske medicine, kliničke citologije i pedijatrije te medicinske biokemije i laboratorijske medicine.
Podsjetimo, na natječaj za prijem specijalizanata, prijavilo se čak 70 kandidata iz svih dijelova Hrvatske što je rekordan odaziv u Općoj bolnici Zadar. Najzanimljivije jest da je među kandidatima najmanje Zadrana. Naime, većina kandidata su liječnici iz drugih sredina, ali žele raditi i živjeti u Zadru.
Od svih specijalizacija najatraktivnijim se pokazala fizikalna medicina i rehabilitacija za koju je stiglo čak trideset prijava te interna medicina za koju se javilo 18 kandidata. Za fizikalnom i internom medicinom slijede oftalmologija, radiologija i neurologija.
Izabrani specijalizanti imaju obvezu rada u zadarskoj Općoj bolnici dvostruko dulje vremena u odnosu na trajanje specijalizacije. Na taj način bolnica se  osigurala da liječnici kojima plati školovanje završetkom specijalizacije ne odlaze u druge bolnice ili klinike.