Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vrtić u Biogradu poskupljuje 200 kuna

Autor: Jelica Farkaš

05.09.2009. 22:00
Vrtić u Biogradu poskupljuje 200 kuna

Foto: Jelica FARKAŠ



Cijena boravka za jedno dijete iznosila je do sada 550 kuna, dok bi po novom ona trebala iznositi čak 750 kuna. Ovaj prijedlog o rastu cijena na sjednici biogradskog Gradskog vijeća Upravno vijeće vrtića obrazložit će povećanjem općih troškova života


Na radnom dogovoru gradonačelnika Ivana Kneza sa suradnicima, u biogradskoj Gradskoj vijećnici raspravljeno je nekoliko tema od kojih se neke mogu odmah konkretizirati, dok neke od njih mora usvojiti Gradsko vijeće.
Tako je, primjerice, Grad donio odluku o početku postupka javne nabave za izradu rampi za pristup objektima na području Poluotoka, a za potrebe osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.
– Naime, jedna takva rampa već postoji na plaži Dražica, a nužno je osigurati još nekoliko u gradu posebno pri javnim objektima i ustanovama. Kako će za te potrebe iz državnog proračuna biti osigurano oko 100.000 kuna, nužno je što prije započeti s realizacijom, pojasnio je gradonačelnik Ivan Knez. Na ovom skupu odlučeno je također da se napravi i Povelja o prijateljstvu gradova Biograda i Zagreba, koja će se naći na jednoj od idućih sjednica Gradskog vijeća.
Prijateljstvo dvaju gradova trebalo bi se odvijati na gospodarskom, obrazovnom te kulturnom i sportskom planu. Pred vijećnicima će se naći i vruća tema, a to je poskupljenje usluga dječjeg vrtića. Upravno vijeće dječjeg vrtića Biograd predložilo je povećanje cijena usluga u ovoj predškolskoj ustanovi, i to upravo u vrijeme recesije, što zasigurno neće naići na razumijevanje roditelja.
Cijena boravka za jedno dijete iznosila je do sada 550 kuna, dok bi po novom ona trebala iznositi čak 750 kuna. Ovaj prijedlog o rastu cijena, na sjednici biogradskog Gradskog vijeća Upravno vijeće vrtića obrazložit će povećanjem općih troškova života, a i činjenicom da se cijena u vrtićima nije mijenjala već nekoliko godina.
Vijest koja je procurila među roditelje izazvala je ogorčenje te se mnogi pitaju je li to odgojno obrazovni program o kome se govori, a sve ide kontra njega.
S obzirom na kupnju udžbenika za školarce, a sada i novih, dodatnih izdataka za vrtićki smještaj, mnogi se pitaju o kakvoj se to zemlji znanja govori.