Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ako budemo pravi, Grci nemaju šanse

05.09.2010. 22:00
Ako budemo pravi,  Grci nemaju šanse


Moramo biti strpljivi, ne smijemo si dopustiti da nas uhvati nervoza ako ne zabijemo gol u prvih pola sata. Utakmica se igra 90 minuta, a u tom vremenu sigurno ćemo stvoriti nekoliko šansi i poentirati – kaže Luka
Daleko najvažniju vijest iz tabora hrvatske reprezentacije predstavlja osjetno poboljšanje zdravstvenog stanja Luke Modrića. Ozljeda hvatišta mišića zadnje lože sada je stvar prošlosti, a to znači da će izbornik Slaven Bilić Grčkoj sutra suprotstaviti najjači raspoloživi sastav.
– Sve je u redu, više ne osjećam bolove. U subotu sam trenirao punim intenzitetom, a zadnjih nekoliko dana stalno radim s fizioterapeutima. Osim toga, u teretani sam imao program specifičnih vježbi za jačanje toga dijela muskulature – tumači Modrić koji je već u Rigi htio istrčati na teren. No liječnička služba reprezentacije u petak je procijenila da bi to bilo preriskantno.
– Nije mi bilo lako gledati tu utakmicu s tribina. Bio sam jako napet sve do našega prvoga gola. Nakon toga prošla me nervoza, znao sam da smo puno bolji i da ćemo pobijediti – dodaje Modrić, odbacujući primjedbe da je prisilna stanka ostavila trag na formi.
Glavni argument mu je trajanje razdoblja bez treninga.
– Propustio sam nekih deset dana treninga, možda malo više od toga. Mislim da se u tako kratkom vremenu ne može puno izgubiti u smislu kondicije. Sigurno sam spreman za Grčku – tvrdi najskuplji igrač hrvatske reprezentacije.
Dolaze se vaditi
Kada su u pitanju sutrašnji suparnici, Modrić će izdvojiti kapetana Giorgosa Karagounisa.
– On je mozak Grčke i njen najopasniji igrač. Dovoljno je pogledati popis velikih klubova u kojima je igrao. Nisam gledao nastupe Grčke na Svjetskom prvenstvu, a ovdje još nismo radili zajedničku analizu. No mislim da se oni u Zagreb dolaze vaditi nakon kiksa s Gruzijom u Ateni. Vjerujem da smo bolji od njih, a to ćemo u utorak i dokazati – rezonira Modrić.
Prema njegovom mišljenju, remi Grčke i Gruzije u Ateni pokazuje da u ovoj kvalifikacijskoj grupi nema izrazitih favorita.
– Taj rezultat sve nas je iznenadio, očekivali smo pobjedu Grčke. Međutim, potvrdilo se da Gruzija posjeduje određenu kvalitetu. Koliko se sjećam, gruzijski izbornik je izjavio da ga zanima plasman na EURO. Sada je prvo kolo pokazalo da priče o velikoj izjednačenosti u našoj kvalifikacijskoj grupi nisu bez temelja – kaže ključni igrač Bilićeva ansambla.
Suradnja s Duduom
Iako je već godinama glavna pokretačka snaga Hrvatske, Modrić još uvijek odbija ulogu lidera.
– Ne bih nikoga isticao kao vođu, a pogotovo ne sebe. U našoj reprezentaciji ima nekoliko starijih igrača čija se riječ sluša, ali nitko nije glavni. Mi smo najjači kao kolektiv. Suradnja s Eduardom na polušpici? Moja suradnja s Duduom uvijek je bila i ostala fenomenalna. Istina, sada igra na malo drukčijoj poziciji, ali to ništa ne mijenja. S takvim igračem nije teško surađivati na svakom dijelu terena – tvrdi Modrić.
Nakon Svjetskog prvenstva s grčke klupe otišao je pobornik tvrdog defanzivnog nogometa Otto Rehhagel, a njegovo mjesto zauzeo je Fernando Santos koji preferira igru s više kombinatorike i kontrole lopte. No Modrić smatra da to neće bitno utjecati na grčku kompoziciju u Zagrebu.
– Vjerujem da će oni igrati zatvoreno i čekati svoju šansu iz kontre. Mi moramo biti strpljivi, ne smijemo si dopustiti da nas uhvati nervoza ako im ne zabijemo gol u prvih pola sata. Utakmica se igra devedeset minuta, a u tom vremenu sigurno ćemo stvoriti nekoliko šansi i poentirati. Ako mi budemo pravi, Grci nemaju šanse – zaključuje Modrić samouvjereno.
 


Nedostajao mi je Maksimir


Iako je svakom normalnom jasno da stadion Maksimir nije ništa drugo nego golema nakupina betona, željeza i stakla, s primjesama plastike, svi reprezentativci vole nastupati na tom zdanju.
– Tu nas nije bilo godinu dana, a to je jako dugo. Iskreno, falio mi je Maksimir. Vjerujem da ćemo s Grčkom igrati pred punim stadionom jer navijači su uvijek bili vrlo važan faktor svih naših uspjeha – tumači Modrić.