Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Đurđa i Kristina “desne ruke” paških vatrogasaca

05.09.2010. 22:00
Đurđa i Kristina “desne ruke” paških vatrogasaca


Jako se radujemo svakom dolasku gospođe Kristine u Pag. Oprema koju nam ona donosi je neprocjenjivo vrijedna za naše društvo s obzirom da nam je svaka oprema dobrodošla. Ona nam donosi čizme, jakne, dišne aparate i slično. Sve što je nama jako potrebno, rekao je Vičević
Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag Šime Vičević uručio je zahvalnice Đurđi i Kristini Petrinec kao znak zahvalnosti zbog njihova višegodišnjeg pomaganja DVD-a Pag.
Vičević nam je otkrio da je gospođa Đurđa na svoju inicijativu, a preko kćeri Kristine koja živi i radi u Njemačkoj, jako puno pomogla DVD-u Pag donoseći potrebnu opremu.
– Jako se radujemo svakom Kristininom dolasku u Pag. Oprema koju nam ona donosi je neprocjenjivo vrijedna za naše društvo s obzirom da nam je svaka oprema dobrodošla. Ona nam donosi čizme, jakne, dišne aparate i slično. Sve što je nama jako potrebno, rekao je Vičević zahvaljujući se dvjema gospođama koje se nesebično zalažu kako bi pomogle onima kojima je potrebno.
Gospođa Đurđa nam je ispričala kako je došla na ideju da pomaže baš vatrogascima.
– U Njemačkoj se vatrogasci puno više cijene i zato moja kći Kristina rado pomaže upravo njima. Jednom su bili kod nas u Pagu njeni prijatelji iz Njemačke i željeli su vidjeti kako paški vatrogasci rade. Doveli smo ih ovdje i tako je sve počelo. Od tada Kristina svake godine skuplja kroz godinu opremu za njih i kada dođe na Pag doveze je sa sobom. Znam da i sada ima spremnih pet velikih kutija koje ubrzo stižu, rekla je gđa Đurđa.
Ova draga gospođa, koja već desetljećima ljetuje u Pagu, zahvalila je paškim vatrogascima na zahvalnicama te je istaknula da ona i kći Kristina pomažu iz srca.