Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Fantela i Marenić love dva boda do zlata!

05.09.2010. 22:00
Fantela i Marenić love dva boda do zlata!


Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan Zadar) danas jedre za medalju na Europskom prvenstvu klase 470! Nakon šest dana jedrenja deset najboljih posada očekuje iznimno uzbudljiv plov za odličja. Čak šest posada u igri je za medalje. Šime Fantela i Igor Marenić su četvrti, samo dva boda ih dijeli od prvoplasiranih Britanaca Patienca i Bithella. Od prvog do šestog mjesta samo je pet bodova, što znači da sve posade imaju matematiku s kojom mogu doći do zlata. Kad se još uzme u obzir da se u plovu za odličja svaki ulaz boduje dvostrukim bodovima jasno je koliko će napeto biti danas! Prvih šest su: Patience/Bithell (GBR) 56 bodova, 2. Kliger/Sela (ISR) 57 bodova, 3. Mantis/Kagialis (GRE) 57 bodova, 4. FANTELA/MARENIĆ (CRO) 58 bodova, 5. Leboucher/Garos (FRA) 61 bod, 6. Kampouridis/Polychronidis (GRE) 61 bod.
U ženskoj konkurenciji uoči zadnjeg plova na 15. mjestu su Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar). Za ovu mladu posadu to je odličan rezultat, štoviše najbolji rezultat hrvatskog ženskog jedrenja u dvosjedima na europskim prvenstvima.
Završila su Svjetska prvenstva za klase Laser, Finn i RS:X. Hrvatski jedriličari još jednom su pokazali da su u svjetskom vrhu u Finnu i Laseru. U Sjedinjenim Američkim Državama na Svjetskom prvenstvu Finna Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) zauzeo je osmo mjesto, a Marin Mišura (Split) 11. Na Svjetskom prvenstvu Lasera u Velikoj Britaniji Tonči Stipanović (Mornar, Split) je natjecanje završio na 10. mjestu, a Luka Radelić (Labud, Split) na 15. Među juniorima odlično peto mjesto pripalo je Filipu Jurišiću (Mornar).