Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nastavljeno suđenje Damiru Polančecu u aferi “Spice”

05.09.2011. 22:00
Nastavljeno suđenje Damiru  Polančecu u aferi “Spice”


Nakon ljetne pauze u radu zagrebačkog Županijskog suda, suđenje bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i ostalim optuženima za malverzacije kojima je koprivnička Podravka oštećena za više od 400  milijuna kuna, nastavljeno je jučer čitanjem dokumentacije koju je USKOK prikupio tijekom istrage.
Na jučerašnjem ročištu čitani su ugovori Vlade i mađarskog MOL-a o vlasničkim odnosima u Ini, koji su već  objavljivani u medijima. Pročitani su i ugovori o suradnji  Vlade i optuženog odvjetnika Zorana Markovića koji je na  tim poslovima bio angažiran kao pravni konzultant, a  čitana je i dokumentacija o suradnji MOL-a s odvjetničkim društvom Marković-Plišo u kojem radi optuženi  advokat.
Od početka suđenja do sad pročitano je više od polovice  spisa, preko dvadeset tisuća stranica. Premda spis ima više  od četrdeset tisuća stranica, već krajem idućeg tjedna sud  bi mogao završiti s čitanjem dokumenata optužbe.
– Kroz idućih pet do šest raspravnih dana čitanje dokumenata optužbe moglo bi biti gotovo, rekao nam je  Krunoslav Kunštić, branitelj Zdravka Šestaka.
Nakon toga, sud će provesti uvid u rezultate posebnih  mjera koje je naložio USKOK, dakle u rezultate praćenja,  prisluškivanja i tajnog snimanja telekomunikacija optuženih. Potom će obrana iznijeti svoje dokaze čije bi  čitanje trebalo biti zgotovljeno u tjedan dana, što znači da  bi se u postupku za aferu Spice s ispitivanjem svjedoka  moglo započeti kroz dva tjedna.