Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Primoštenci osvojili vatrogasno vozilo

05.09.2011. 22:00
Primoštenci osvojili vatrogasno vozilo


Dugo je vodila ekipa Raba, ali je prvo mjesto i vatrogasno vozilo na kraju pripalo ekipi iz Primoštena


U  Biogradu na Moru održana  je završnica Jadranskih igara, koje su se tijekom ljeta  održavale duž obale. Moderno izdanje nekada iznimno  popularnih Jadranskih susreta pokazalo se kao pun  pogodak, što dokazuje i zanimanje sudionika za sudjelovanje u njima, ali i sama  popularnost showa kod publike.
Vidjeti igre uživo i biti sudionik zabavnih natjecanja  još je jedan dodatni bonus za  one koji su imali prilike nazočiti im. Stoga i ne čudi što  se na bazenu biogradske Ilirije, gdje je održana velika  završnica natjecanja, naguralo nekoliko tisuća posjetitelja. Uz četiri ekipe i njihove navijače, nazočio im je i  znatan broj turista kojih u  Biogradu ima još oko osam  tisuća, kao i domaćih žitelja  koji su željeli nazočiti ovom  velikom završnom showu  hrvatske televizije.
Simpatični voditeljski trojac Karmela Vukov Colić,  Mirko Fodor i Rene Bitorajac u svom su ležernom  stilu odradili igre, a njima su  se na koncu pridružili i voditelji prvih Jadranskih susreta Helga Vlahović i Oliver  Mlakar. Posebne simpatije  pobrali su potezači konopa,  jer je ta igra uvijek bila središnje događanje ovih susreta.
Tako je bilo i ovom prigodom. Uz potezanje konopa ekipe iz Solina, Raba,  Matulja i Primoštena odradile su i niz drugih natjecateljskih disciplina u kojima su presudne najčešće  vještina, snaga i spretnost.  Stoga i ne čudi što su natjecateljske ekipe bile bolje  čas u jednoj, čas u drugoj  igri, dok su suci brižno pratili i zbrajali poene i dijelili  kaznene bodove.
Napeto je bilo do samog  kraja, dugo je vodila ekipa  Raba, a prvo mjesto i vatrogasno vozilo na kraju je  pripalo ekipi iz Primoštena.  Vatrogasno vozilo uručio im  je ravnatelj Državne uprave  za zaštitu i spašavanje Damir Trut.
Ovogodišnja završnica Jadranskih igara u Biogradu  bila je i prilika da se upriliče  i druge popratne manifestacije, a jedna od važnih svakako je i projekt “Vrijedne  ruke”. U okviru ovog projekta, kojemu je cilj očuvanje autohtonog domaćeg  proizvoda, predstavljeni su  hrvatski proizvodi na brojnim štandovima oko bazena  biogradske Ilirije. Spomenuti projekt pokrenula je Hrvatska obrtnička komora u  suradnji s HGK te Ministarstvom gospodarstva rada  i poduzetništva i Ministarstvom turizma, kako je to  naglasio predsjednik HOK-e  Dragutin Ranogajac. Ova je  akcija dodatni poticaj na planu zaštite i plasmana domaćeg tradicijskog proizvoda.
U biogradskoj kuhinji završnice Jadranskih igara  kuhali su se domaći specijaliteti, ovoga puta brudet i  krčke šurlice, dok su za desert pripremljeni posedarski  smokvenjaci.