Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Knez neizravno prozvao Kasapa da je oštetio Vodovod za 5 milijuna kuna

Autor: Siniša Klarica

05.09.2013. 22:00
Knez neizravno prozvao Kasapa da je oštetio Vodovod za 5 milijuna kuna

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta trebao bi uskoro sjesti s predstavnicima Jadrolinije i razgovarati o ponovnom uvođenju cjelogodišnje trajektne linije Zadar – Ancona. Kalmeta je rekao da je u bivšoj državi 90 posto kamionskog prometa s Italijom išlo preko ove veze, ali da je zbog rata ona prebačena u Split. Paralelno će se izviditi mogućnost da se u tu liniju uvede privatni brodar, dok će Grad razmotriti mogućnost barem djelomičnog subvencioniranja linije.
Najzanimljivije pitanje Aktualnog sata bilo je ono Jose Kneza (HSLS). Knez, koji je inače rukovoditelj jednog od odsjeka zadarskog Vodovoda, upozorio je da je sustavom javne nabave Vodovod oštećen za pet milijuna kuna. Iako imenom i prezimenom to nije spominjao, aludirao je na nekadašnjeg direktora te dogradonačelnika Darka Kasapa koji je materijal za Vodovod nabavljao tako da javnu nabavu nije razložio na posebne dijelove, već generalno, znajući da tako cjelovitu nabavu može provesti tek nekoliko poduzeća čime mogu ucijeniti Vodovod većom cijenom nabave materijala. Srećom, kaže Knez, nadležni državni ured je poništio takav natječaj, a u cijeloj igri je bilo oko 36 milijuna kuna.
Gradonačelnik Kalmeta ga je upitao zašto o tome nije obavijestio institucije pravne države, što bi on učinio da je znao za te radnje, obećavši da će svakako ispitati slučaj. Knez mu je odgovorio da do sad nije to učinio zbog straha drugih pojedinaca koji moraju potkrijepiti te navode, ali zbog toga jer tad nije kao sada na Gradskom vijeću, imao mikrofon u rukama.
Kontaktirali smo i prozvanog Kasapa, koji kaže da je izjava dio političkog folklora.