Malta: Kormilo ste predali kapetanu Grguroviću, brod tone, a s njim i zadarski turizam

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
AKTUALNI SAT
Zadarski turizam ide naprijed. Imamo za tri posto više dolazaka i jedan posto više noćenja nego lani. Vi uvijek želite smijeniti čelnog čovjeka. Jadni direktor Ante Rados vjerojatno više nije mogao izdržati taj pritisak. Grgurović je potrošio godine u turizmu samo zbog toga što želi da on napreduje, odgovorio je Branko Dukić, gradonačelnik
Zvonko KUCELIN
Mladen Malta pustio je vijećnicima i pjesmu

Uz već standardna pitanja o rješavanju problema parkirnih  mjesta u užem dijelu grada, uređenju ulica, nogostupa, rasvjete i javnih  površina, upisnoj kvoti za jaslice i vrtiće, na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća nekoliko je oporbenih vijećnika od gradonačelnika Branka Dukića zatražilo odgovore na pitanja vezana uz rad  Turističke zajednice grada Zadra i direktora Ante Radosa koji je usred  sezone dao ostavku, a članovi Turističkog vijeća je i prihvatili te raspisali novi natječaj za tu vruću fotelju.   MOST-ov Mladen Malta na govornicu je izišao s papirnatim brodom kao ilustracijom stanja u toj važnoj  gradskoj ustanovi. Potom je s mobitela pustio pjesmu Radojke Šverko  "Kud plovi ovaj brod" te isto pitanje uputio gradonačelniku uz konstataciju kako bi se pjesma zasigurno svidjela Draženu Grguroviću kao  glazbeniku. 

- Kud plovi ovaj brod? Kormilo ste predali kapetanu Grguroviću, brod  tone, a s njim i zadarski turizam. Što namjeravate poduzeti za sigurnije  vode? Hoćete li mijenjati članove Vijeća ili čekati havariju?, upitao je  Malta gradonačelnika koji mu je odgovorio da zadarski turizam ide naprijed, a tu je tvrdnju potkrijepio brojkama.

- Imamo za tri posto više dolazaka i jedan posto više noćenja nego lani. Vi uvijek želite smijeniti čelnog čovjeka. Jadni Ante Rados vjerojatno  više nije mogao izdržati taj pritisak. Grgurović je potrošio godine u turizmu samo zbog toga što želi da on napreduje. Jadan Grgurović već 10 godina besplatno svira i ne bi to radio da ne voli, ustvrdio je Dukić zaključujući kako će se ista situacija ponoviti i kada bude izabran novi direktor.

Nezavisna vijećnica na listi Akcije mladih Marjana Botić osvrnula se  upravo na turističke brojke koje je gradonačelnik iznio te kazala kako je  od njih važnije to kako ih grad podnosi.

- Komunalna infrastruktura je u raspadu, Diklo smrdi, a prolazeći Kalelargom "nauljiš" se od isparavanja ulja iz fast-food objekata. Vi ste gradonačelniče propustili raspustiti Vijeće koje je izabralo osobu koja je napustila brod koji tone! Turizam je u Zadru postao stihija. Kako ste mogli  dozvoliti da se turizam u Zadru svede na pečenjare? upitala je Botić.

- Neugodni mirisi iz ugostiteljskih objekta su u nadležnosti inspekcija.  One moraju raditi svoj posao. Ja ne znam kako se daju ti uvjeti! Nije na  meni da budem policajac!, odgovorio je Dukić, a pročelnik Upravnog  odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona pojasnio  je kako je 90 posto poslovnih prostora na Poluotoku u privatnom vlasništvu te da će Grad uvijek podržati privatnike koji žele nešto raditi i zaraditi.

Na istu temu osvrnuo se i SDP-ov Erol Gaši koji je ustvrdio da se turizam u Zadru događa i da on nije rezultat osmišljene strategije. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)