Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Kapetanovoj kuli radovi Silvijane Dražović

06.09.2018. 13:17
U Kapetanovoj kuli radovi Silvijane Dražović


U srijedu je u Kapetanovoj kuli otvorena izložba slika zadarske umjetnice Silvijane Dražović. Nakon brojnih samostalnih i skupnih  izložbi te nakon nebrojenih likovnih i humanitarnih kolonija poznata  se umjetnica po prvi puta odlučila izložiti svoje radove u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, u Kapetanovoj, gdje ju je dočekao  predsjednik Dragan Jelavić, kojem je pripala čast da izložbu proglasi otvorenom.
Jelavić nije dužio s govorom, pozdravio je uzvanike i izrazio zadovoljstvo otvaranjem izložbe, prepustivši riječ Silvijani.
– Drago mi je što sam u prilici pokazati ono što sam radila cijele godine. Čast mi je i to što se upravo s mojom izložbom zatvara sezona u  Kapetanovoj te nestrpljivo isčekujem i Draganovu izložbu. On me  večeras dodatno inspirirao svojim dosjetkama i nasmijao kada mi je rekao da ne bi došao da nisam pripremila svoje zalogajčiće, kroz smijeh  je naglasila umjetnica i dodala kako se sa svojim novim radovima malo  upustila i u likovne eksperimente, zahvaljujući prije svega podršci svojih kolega s likovnih kolonija.
Silvijana je izložila desetak slika, u svom prepoznatljivom "rukopisu",  stavljajući u fokus svog zanimanja, prije svega, čudesan, bojama i vedrinom bogat svijet.
Izložba je prodajnog karaktera i bit će otvorena do 15. rujna.