U vrtiće neupisano 400 djece, ali otvara se novi vrtić u sklopu Višnjika!

Slika korisnika valentinam
Gradsko vijeće
Oporbeni vijećnici, među kojima su najglasniji bili SDP-ova Irena Dragić i HNS-ov Kristijan Kovačević, upozorili su na nedostatak kvalitetnih projekata i poboljšica u osnovnim školama te nedostatku dječjih vrtića
Zvonko KUCELIN
Pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić

Dosta polemike vodilo se i oko prijedloga izmjena plana za područje  predškolskog odgoja i školstva. Ta proračunska stavka uvećana je za jedan milijun, a pročelnik Joso Nekić pojasnio je kako se taj iznos odnosi  na povećanje izdataka za plaće odgojitelja, nakon što je nedavno sa sindikatima potpisan Kolektivni ugovor. To nikome u vijećnici nije zasmetalo, no oporbeni vijećnici, među kojima su najglasniji bili SDP-ova Irena  Dragić i HNS-ov Kristijan Kovačević, upozorili su na nedostatak kvalitetnih projekata i poboljšica u osnovnim školama te nedostatku dječjih vrtića.

- Brzo smo od onoga - sva su djeca upisana - došli do 400 djece je ostalo neupisano. Gradu nasušno nedostaje vrtića i škola, rekla je Dragić, a  Kovačević je kazao kako mu nije jasno kako se nađe novac za, primjerice  organizaciju Davis cupa, za potporu sportskim klubovima, za gradnju  tribina uz Bagatovo igralište, a za gradnju vrtića se ne nalazi. S tom usporedbom izazvao je nekoliko vijećnika iz redova vladajućih na repliku, no  na koncu su se složili kako su gradu potrebna i sportska događanja, ali i  više mjesta u dječjim vrtićima. Pročelnik Nekić najavio je skoro otvaranje  novog dječjeg vrtića u sklopu Centra Višnjik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)